Stadiosaa.fi

Opintojen alkutaival jo takana – tuki töistä ja kotoa vievät eteenpäin

Leena Davis aloitti helmikuussa työn ohessa Matkailu- ja ravintola-alan esimiehen erikoisammattitutkinnon opiskelun Stadin ammattiopistossa. Alun tiivis rupeama on osoittanut opiskelun olleen hyvä ratkaisu, vaikka vaatiikin perhearjen ja työn keskellä paljon.

”Opinnot ovat käynnistyneet hyvin. Rankkaa on ollut, kun kotona odottaa työpäivän jälkeen lapsiperheen rutiinit, mutta siihen osasin varautua”, kertoo Leena. Opintoja on ollut kolmena viikkona. ”Alussa meillä oli tiiviimpi rytmi, mutta jatkossa opintoja on kerran kuussa.” Yhden viikon opiskelut käsittävät kaksi neljän tunnin iltaa viikossa.
Takana on nyt kaksi opintojaksoa, jotka ovat olleet täynnä sekä hyvää kertausta että aivan uutta. ”Kuusitoista tuntia lukuja ja budjettiasioita saivat kyllä pään pyörälle, sillä kaikki asia oli aivan uutta.” Tuleva opiskelutahti saattaa kuulostaa maltilliselta, mutta koska kotona odottavat kotitöiden lisäksi koulutehtävät, ei tahti ole yhtään liian verkkainen. ”En jaksa enkä edes pysty arkisin tekemään tehtäviä. Teen tehtävät viikonloppuisin päiväsaikaan sovittuna hetkenä.”
Leena kokee, että on saanut paljon tukea sekä kotoa miehensä puolelta, että töistä opiskelujen suhteen. ”Mieheni on pystynyt joustamaan työmatkojensa suhteen todella hyvin. Ja töissä olen saanut monelta työtoverilta ravintolapäällikköä myöten tarvittavaa apua ja tietoa opintojen etenemiseen.” Leena kertoo, että yksi työtovereista on jopa niin innoissaan, että mielellään itsekin kertaa asioita ja seuraa tehtävien tekoa.

Leena on saanut paljon tukea työkavereiltaan opintoihinsa. Kuvassa Leenan kanssa opintoihin paljon tukea antanut Harri Nurmi.

Monipuolista kokemusta kurssitovereilta

Opiskeluryhmä vaihtelee kurssikohtaisesti ja mukana on kaikenikäisiä. ”Arvioisin että meitä on ikähaarukalta 20-50 vuotiaiden väliltä.” Myös työkokemus on monipuolista ravintola-alan tekijöistä päiväkodissa ja kouluissa työskenteleviin. ”Olemmekin saaneet hyviä keskusteluja aikaan, koska kokemusta on niin monipuolisesti.”
Hyvin startannut opiskelu on tuntunut mahdollisimmalta ja järkevimmältä ratkaisulta tähän elämäntilanteeseen. ”Eihän tässä loppujen lopuksi enää ole kuin huhtikuu ja toukokuu ennen kesätaukoa. Sitten onkin jo puolet koulusta oikeastaan tehty!” Leena pohtii. Tavoitteena on valmistua ennen joulua niin, että voi lähteä hyvillä mielin puolison kotimaahan Australiaan lomailemaan.

Kirjoittaja Jutta Kokkonen

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi toivottaa vieraskynät tervetulleiksi!