Stadiosaa.fi

Uuden syntyminen

Tämä sivusto lähti tarpeesta tuoda esiin hienoja tarinoita, joiden kanssa pääsemme työskentelemään päivittäin. Meillä iloitaan, onnistutaan, innostutaan, erehdytään, tuetaan, oivalletaan, palkitaan, menestytään, kannustetaan, epäonnistutaan, kehitetään ja ennen kaikkea opitaan paljon joka päivä. Me Stadin ammatti- ja aikuisopistossa elämme näiden asioiden keskellä ja haluamme näyttää, miten suurella sydämellä ja ammattitaidolla meillä toimitaan. Näitä asioita ei saa muutamalla täsmäsanalla ja arvojen kertomisella elävöitettyä siihen sykkeeseen, minkä nämä tarinat ansaitsevat.

Olen työskennellyt nykyisessä Stadin aikuisopistossa (entinen Helpa eli Helsingin Palvelualojen oppilaitos) vuodesta 2005. Näiden vuosien aikana olen nähnyt elämää opettajan näkökulmasta ammattiopiston nuorten puolelta sekä aikuisopiston puolelta ennen työelämäpalveluiden puolelle siirtymistä. Olen päässyt näkemään ja kokemaan monta iloista ja toisinaan haastavaa tai surullistakin tarinaa. Päällimmäisenä on kuitenkin ilo siitä, miten olemme päässeet vaikuttamaan valtavaan määrään tulevia ammattilaisia ja auttaa heitä löytämään oma polkunsa. Toisinaan se on alan vaihto ja toisinaan tulevaisuus alan huippuosaajana. Viime kesänä talomme rakennustyömaalle tullut mies kertoi minun opettaneen hänelle aikanaan asiakaspalvelua kokkiopintojen aikana ja nyt hän oli tulossa maalarina töihin.

Tätä ajatusta kypsyteltiin tovi ja todettiin, ettei ainakaan kerrottavista tarinoista ole puutetta. Haasteena ennemminkin se, miten saamme tuotua mahdollisimman laajasti talomme eri toiminnoista tarinoita esille. Toivomme, että onnistumme innostamaan mukaan mahdollisimman monipuolisen kattauksen toimintojamme eri ihmisten (opiston henkilökuntaa, opiskelijoita, yhteistyöyrityksiä, ohjaavia tahoja jne.) kautta. Voit myös ilmiantaa kollegasi, joka ansaitsee saada kehut työstään tai on oivaltanut jonkin menetelmän, josta voisivat muutkin hyötyä.

Haluamme tarjota tämän myös yhdeksi kanavaksi opiskelijoiden tuoda osaamistaan esille. Kuvat, videot ja tarinat ovat erittäin tervetulleita. Meillä on ihmisiä, jotka voivat tuottaa ajatuksen tekstiksi. Ohjeet siihen, miten saat tarinasi sivustolle esiin saat ottamalla meihin yhteyttä. Myös #stadiosaa-hashtag kohdistaa kuvat ja twiitit tänne.

Tarinoita saa kertoa ihan jokainen toimintaamme liittyvä henkilö. Tavoitteena on saada näytettyä, miten monimuotoinen toimiltaan ja osaamiseltaan on Suomen suurin ammatillinen oppilaitos. Sivuston takana on Opsodiili– sekä Mahtava-hankkeet. Ylläpidosta ja toiminnoista vastaa Stadin aikuisopiston Työelämä- ja oppisopimuspalveluiden henkilökunta.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan seuraamaan Stadin sykettä!

Petra Morbin
Asiakkuusvastaava
Stadin aikuisopiston Työelämä- ja oppisopimuspalvelut

Petra

Petra

Kirjoittajalla inspiroituu uusista mahdollisuuksista ammatillisen koulutuksen maailmassa.
Kuva: Lari Järnefelt

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi