Stadiosaa.fi

Yhdistä työ ja tutkinto ravintola-alalla – tarjolla kymmeniä oppisopimuspaikkoja

Pääkaupunkiseudulla on huutava pula ravintola-alan työntekijöistä. Kiinnostaako sinua kokin, tarjoilijan, vuoropäällikön tai baarimestarin ammatti?

Pääkaupunkiseudulla on huutava pula ravintola-alan työntekijöistä. Kiinnostaako sinua kokin, tarjoilijan, vuoropäällikön tai baarimestarin ammatti? Pääset aitiopaikalle seuraamaan ja luomaan uusia trendejä, innostut makuyhdistelmistä ja asiakkaan yllättämisestä – ja olet valmis fyysiseen työhön, joka edellyttää askeleita, näppäryyttä, voimaa sekä nöyrää asennetta.

Tällä hetkellä pinnalla on muun muassa hävikkiruoka, vegaanius, mobiilipalvelut, yksilölliset annokset, ruoan kuljetus ja keittiön älylaitteet. Mikä sinua inspiroi ravintola-alassa? Millainen bisnesidea tai arvomaailma vetoaa sinuun? Mitä osaamista tarvitset unelmiesi työpaikkaan?

Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa vahvan pohjan kaikkiin alan työtehtäviin. Tutkinnossa valitaan ruoka- tai asiakaspalvelun osaamisala, jonka myötä opiskellaan kokiksi tai tarjoilijaksi. Perustutkinnon suoritettuasi sinulla on vain taivas rajana siihen, mihin suuntaan lähdet kehittämään osaamistasi: erityisruokavalioihin, kahvi- tai viiniasiantuntijuuteen, esimiestyöhön, myyntiin ja markkinointiin, ketjuohjaukseen tai vaikkapa luomutuotantoon.

Oppisopimuksella saat ammatin, monipuolista työkokemusta, palkkaa ja tutkinnon. Oppimisen painopiste on työssä oppimisessa, jota täydennetään oppilaitoksen lähiopetuksella. Jokaiselle opiskelijalle suunnitellaan henkilökohtainen opiskelupolku, jossa huomioidaan osaamisen lähtötaso ja työkokemus. Useimmiten oppisopimuksen kesto on 1‒2 vuotta, ja lähiopetusta on keskimäärin 2‒4 kertaa kuukaudessa.

Ravintola-alalla on runsaasti tutkintoja, joita voi suorittaa oppisopimuksella. Suosituimmat Stadin aikuisopiston näyttötutkinnot:

  • Hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinto (kokki tai tarjoilija)
  • Lähiesimiestyön ammattitutkinto
  • Suurtalouskokin ammattitutkinto
  • Dieettikokin erikoisammattitutkinto
  • Majoitus- ja ravitsemusalan esimiehen erikoisammattitutkinto

Tutkinnon suorittaneena tiedät ja osaat enemmän. Koulutus tarjoaa uramahdollisuuksia myös tulevaisuudessa. Varmista itsellesi ammatti ja näköalapaikka ravintolamaailmaan: tutustu avoimiin oppisopimustyöpaikkoihin, ota yhteyttä ja kysy lisää!

Katso avoimet oppisopimuspaikat tästä.

Stadin aikuisopiston Työelämä- ja oppisopimuspalvelut:
Hannele Häyhä (hannele.hayha@hel.fi, 050 541 8595)
Sanna Tikkanen (sanna.tikkanen@hel.fi, 040 334 8990)

Hannele Häyhä

Hannele Häyhä

Kirjoittaja työskentelee asiakkuusvastaavana Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Hän inspiroituu arjen menestystarinoista, joita kohtaa päivittäisessä työssään: koulutus tarjoaa upeita mahdollisuuksia sekä työnantajalle että opiskelijalle.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi