Stadiosaa.fi

Ravintola-alan työnantajat etsivät positiivisia osaajia

15 työnantajaa ja tarjolla olleet yli 60 oppisopimuspaikkaa houkuttelivat Stadin Rekryfestareille lähes 600 vierasta.

Stadin Rekryfestareilla 15 työnantajaa yli 300 ravintola-alan työpaikan tarjonnalla houkuttelivat lähes 600 vierasta Teurastamolle 6.3.2017. Työnhakijoille oli tarjolla monipuolinen kattaus ravintola-alan työtehtäviä osa-aikaisesta kesätyöntekijästä vakituiseen vuoropäällikköön. Oppisopimustyöpaikkoja oli tarjolla jopa yli 60. Tapahtumalle oli epäilemättä tilausta, mutta mitä ominaisuuksia työnantajat odottivat hakijoilta.

Useat työnantajat – alasta riippumatta – korostavat rekrytoitavan henkilön asennetta (lue lisää aiheesta: ”Palkataan hyvätapainen empaatikko”). Ravintola-alalla asenne tarkoittaa mm. asiakaspalveluhenkisyyttä ja sopeutumista ajoittain erittäin kovaan työtahtiin. Työelämä muuttuu erittäin nopeasti, joten uusien asioiden oppiminen on välttämätöntä. Halu oppia jatkuvasti uutta, jos mikä, on asennekysymys.

Kiinnostuneita hakijoita etsimässä

Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimi Varamiespalvelu, jolla oli tarjolla jopa 15 oppisopimusta. Lisäksi tarjolla oli mm. osa-aika- ja kesätöitä.

– Hakijoilta toivotaan positiivisuutta ja asennetta sekä jonkin verran työkokemusta tai koulutusta, kertoo runsasta hakijamäärää kiittelevä toimialajohtaja Kai Karrenberg.

Stadin Rekryfestareille osallistuneista työnantajista kaikki palautekyselyyn vastanneet ovat kiinnostuneita osallistumaan uudelleen vastaavanlaiseen tapahtumaan. Vastaajista kaksi kolmesta piti alkuvuotta hyvänä ajankohtana.

Palvelukeskus Helsingillä oli Rekryfestareilla tarjolla useita erilaisia työtehtäviä, sijaisuuksia, vakituisia tehtäviä sekä kesätöitä 16–17-vuotiaille. Palvelukeskus on Helsingin kaupungin liikelaitos, joka työllistää noin 1 500 henkilöä noin 600 työkohteessa.

– Palvelukeskus on suuri ja monipuolinen työnantaja, joka tarjoaa urapolkuja työntekijöilleen, kertoo tilaisuuden tunnelmaa kiittelevä HR-suunnittelija Birgit Bollström Palvelukeskuksesta.

Työnantajien Rekryfestareiden palautteessa tärkeimpänä korostui mahdollisuus rekrytoida uusia työntekijöitä, mutta myös verkostoitumista ja mahdollisuutta markkinoida omaa yritystä pidettiin tärkeänä.

Katso avoimet oppisopimuspaikat tästä.

Kuvat: Anna Linna

 

Saku

Saku

Kirjoittaja työskentelee projektipäällikkönä Stadin ammatti- ja aikuisopiston sekä OPH:n reformilähettiläänä vuonna 2018. Hän toimii koulutuksen ja työelämän rajapinnassa kokeillen ja kehittäen uutta ammatillisen koulutuksen reformin hengessä.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi