Stadiosaa.fi

Automaalauksen Taitaja-finalisti tähtää kärkisijoille

Taitaja2017-ammattitaidon SM-kilpailut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.–18.5.2017. Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy.

Markus Ylikorpi opiskelee toista vuotta autoalaa Stadin ammattiopistossa ja suuntautuu opinnoissaan automaalaukseen. Tänä keväänä Markuksella pitää kiirettä, sillä opiskelun ja urheiluvalmennuksen lisäksi hän osallistuu toukokuussa Taitaja2017-finaaliin.

Semifinaali hioi kilpailutaktiikkaa

Markus Ylikorpi opiskelee autoalaa Stadin ammattiopistossa. KUVA: Virpi Vedenkannas

Kävin tapaamassa Markusta Ilkantien toimipaikassa, jossa juttelimme pitkään Taitaja-kilpailusta ja siihen valmistautumisesta. Mukana oli myös Markuksen kilpailuhuoltaja, autoalan lehtori Petja Korhonen. Aluksi muistelimme hieman Hämeenlinnassa järjestettyä semifinaalia.

”Semifinaali oli mukava kokemus; suunnilleen sellainen kuin odotinkin”, Markus kertoi. ”Automaalauksen kilpailutehtävässä piti korjata lokasuoja ja maalata se märkää märälle -tekniikalla.”

Kokemus oli opettavainen myös finaalia ajatellen, sillä nyt Markus tietää, mihin asioihin hänen täytyy jatkossa valmistautua. ”Finaalissa aion olla tarkempi esimerkiksi maaliruiskujen pesussa. Pidän mielessä myös sen, että kilpailussa voin joutua käyttämään toisenlaisia laitteita kuin mihin olen tottunut. Ne minun pitää osata ottaa nopeasti haltuun.”

Taitaja-kilpailutehtävät ovat vuosittain hyvin samankaltaisia, mikä helpottaa Petjan mukaan kisaan valmistautumista. ”Harjoittelemme vastaavanlaisilla tehtävillä kuin kilpailussa. Aluksi olen mukana neuvomassa ja ohjaamassa ja myöhemmin Markus saa tehdä tehtäviä alusta loppuun aivan itsenäisesti.”

Perinteisten asiakastöiden lisäksi Markus harjoittelee kuviomaalaustöitä ja häivytystä, joita ei asiakastöinä yleensä tehdä. Niihin liittyviä tehtäviä saattaa kuitenkin tulla vastaan finaalissa.

Vahvuuksien voimalla mitalitaisteluun

Petja Korhonen valmentaa Markus Ylikorpea Taitaja-finaaliin. Treenien lisäksi Markus käy urheiluvalmennuksessa ja ajaa torstaisin motocrossia. KUVA: Virpi Vedenkannas

Automaalauksen finaalissa kilpailee yhteensä 6 tulevaa automaalaria. Kun kysyin Markukselta ja Petjalta heidän kilpailutavoitteistaan, vastaus tuli epäröimättä: ”Kärkisijoja tavoitellaan!”

”Markus on terävä kaveri, joka pelaa täydellä pakalla”, Petja lisäsi. ”Häneltä löytyy motivaatiota, ongelmanratkaisutaitoja ja kykyä ajatella itsenäisesti.”

”Mitä mieltä itse olet Markus?” kysyin. ”Mitkä ovat sinun vahvuutesi kilpailussa?” Kun huomasin, ettei Markuksen ollut ihan helppo kehua itseään, autoin vähäsen: ”Rauhallisuus nyt ainakin?”

”Joo, ja tarkkuus ja periksi antamattomuus”, Markus lisäsi hetken mietittyään. ”Ruiskutuksessa olen myös hyvä.”

Tänä vuonna finaali järjestetään Helsingin Messukeskuksessa, mutta Markus ei aio ottaa paineita kotikisoista. ”Keskityn omaan suoritukseeni paikasta riippumatta. Teen parhaani ja hyväksyn myös sen, että parannettavaa jää aina.”

Kirjoittaja: Virpi Vedenkannas, tiedotussihteeri, Stadin ammattiopisto
Alkuperäinen kirjoitus: Stadin ammattiopisto (14.3.2017)

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi toivottaa vieraskynät tervetulleiksi!

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi