Stadiosaa.fi

Ravintolakolmio-konsernin menestyksellinen ja pitkäjänteinen oppilaitosyhteistyö

Osaavat ja koulutetut työpaikkaohjaajat takaavat laadukkaan työssäoppimisen.

Toimintamme perustuu yrityksen arvoihin sekä haluun tehdä aitoa yhteistyötä oppilaitosten kanssa suurella sydämellä. Näin minä ja lähes 40-vuotias Ravintolakolmio-konserni olemme toimineet jo yli 15 vuotta.

Oppilaitosyhteistyö on loistava tapa rekrytoida tulevaisuuden työntekijöitä. Olemme laskeneet, että joka kolmas meillä harjoitellut työssäoppija on tulevaisuudessa jollain tavalla palkkalistoillamme.

Oppilaitosyhteistyön kautta tuomme aktiivisesti tärkeää elinkeinon näkemystä oppilaitoksiin. Ravintolakolmio-konsernissa on vuosittain noin 170 työssäoppijaa. Vuonna 2016 työssäoppijoita tuli 19 eri oppilaitoksesta ympäri Suomen.

Olemme myös jäsenenä pääkaupunkiseudun oppilaitosten ammattiosaamisen näyttöjen toimielimessä sekä ammatillisessa neuvottelukunnassa.

Luottamus ja osaavat työpaikkaohjaajat toiminnan lähtökohtana

Toimintamme perustuu siihen, että oppilaitoskumppanit voivat luottaa tapaamme tehdä yhteistyötä. Koulutetut työpaikkaohjaajamme ohjaavat, arvioivat ja kannustavat harjoitteluun tulevia nuoria tai aikuisopiskelijoita. Tämän olen luvannut yhteistyöoppilaitoksille henkilökohtaisesti.

Ravintolakolmio-konsernissa työssäoppijoita ohjaavat työpaikkaohjaajan koulutuksen saaneet työntekijämme.

Tarjoamme maakunnista tuleville työssäoppijoille ilmaisen asumisen Helsingissä. Osa maakunnan nuorista tulee ensimmäistä kertaa Helsinkiin. Pyrin aina olemaan juna-asemalla vastassa ja viemään nuoren perille asuntoon. Näin ensikosketus tähän kylään on mahdollisimman helppo ja myös nuorten vanhemmat ovat tyytyväisiä.

Työssäoppimisjakson jälkeen kehotamme nuoria saattamaan opintonsa valmiiksi, jonka jälkeen toivotamme heidät tervetulleiksi Helsinkiin ja töihin Ravintolakolmio-konserniin!

Vahvuutenamme on jatkuva yhteydenpito työssäoppijoihin ja oppilaitoksiin.

Järjestän työssäoppimisjakson aikana yhteisen lounastapaamisen kaikkien työssäoppijoiden kanssa. Näissä tapaamisissa työssäoppijamme antavat palautetta siitä, miten harjoittelun aikana on päässyt tekemään ”oikeita” töitä ja miten on viihtynyt. Näin saan valtavan arvokasta tietoa siitä, miten työpaikkaohjaaminen hoidetaan ravintoloissamme. Annamme kaikille työssäoppijoille myös henkilökuntakortin, jolla he saavat rahanarvoisia etuja ravintoloissamme.

Päivitämme säännöllisesti kaikkiin yhteistyöoppilaitoksiin työpaikkaohjaajiemme yhteystiedot. Näin opettajien on helpompi olla yhteydessä työpaikkaohjaajiimme.

Kutsumme myös kaikki kumppanioppilaitosten opettajat säännöllisesti vieraaksemme yhteistyöfoorumiin. Viimeksi tapasimme ravintola Meripaviljongissa ja vieraanamme oli noin 100 opettajaa ympäri Suomen.

Meidän ikäluokkamme arvoja ovat olleet työ, työ ja työ. Nykynuorten keskiössä on työn lisäksi elämä ja vapaa-aika. Nykynuoret ovat aivan ihania ja heidän johtamisensa vaatii erilaista otetta. Kannustavalla, oikeudenmukaisella johtamisella ja positiivista palautetta antamalla saamme nuorista työssäoppijoistamme tulevaisuuden huipputekijöitä!

Kirjoittaja: Elina Ostela-Pyhälä, kehitysjohtaja, Ravintolakolmio-konserni
Alkuperäinen kirjoitus: Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry (7.3.2017)

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi toivottaa vieraskynät tervetulleiksi!

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi