Stadiosaa.fi

Belinda Ruokolainen odottaa onnistumista CAD-suunnittelun Taitaja-finaalissa

Taitaja2017-ammattitaidon SM-kilpailut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.–18.5.2017. Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy.

Belinda Ruokolainen meni hakemaan CAD-suunnittelun semifinaalista kisakokemusta, mutta huippuhyvät pisteet siivittivätkin hänen tiensä Taitaja2017-finaaliin. Belindan lisäksi CAD-suunnittelun kisaan lähtee Stadin ammattiopistosta toinenkin kilpailija: Heleanore Mandri.

Tapasin Belinda Ruokolaisen Hattulantien toimipaikassa. Samassa rakennuksessa sijaitsee Taitaja-toimisto, jossa Belinda on suorittanut rakennustekniseen suunnitteluun liittyvää työssäoppimisjaksoaan. Nyt jakso alkaa olla lopuillaan ja pian Belinda pääsee valmistautumaan täysillä Taitaja-finaaliin. ”Mitkä ovat tunnelmat nyt?” kysyin.

”Kolmipäiväinen finaali jännittää, sillä kisat kestävät pitkään ja eteen saattaa tulla aivan erilaisia tehtäviä kuin semifinaalissa” Belinda vastasi. ”Lähden silti kilpailuun hyvillä mielin ja entistä itsevarmempana. Odotan myös ihmisten kannustusta ja totta kai sitä, että onnistun!”

Kiinnostus alaa kohtaan motivoi oppimaan

Belinda Ruokolainen opiskelee teknistä suunnittelua toista vuotta. KUVA: Virpi Vedenkannas

Belinda suoritti ensimmäiset teknisen piirtämisen kurssinsa Helsingin kuvataidelukiossa. Koska ala tuntui jo silloin kiinnostavalta, hän päätti hakea lukion jälkeen Stadin ammattiopistoon. Nyt Belinda opiskelee teknistä suunnittelua jo toista vuotta.

”Tämä kevät oli oikeastaan viimeinen tilaisuuteni osallistua Taitaja-kilpailuun”, Belinda kertoi. ”Kävin viime keväänä Seinäjoen Taitaja-kilpailuissa ja osallistumisesta oli puhetta jo silloin.”

Viime keväänä Stadin ammattiopistosta lähti kaksi kilpailijaa CAD-suunnittelun finaaliin ja tämän vuoden kotikisoissa meillä on jälleen vahva edustus. Halusin tietää, mistä syystä Stadin ammattiopistosta tulee niin hyviä CAD-suunnittelijoita.

”Meillä on hyvät opettajat, ja opiskelijat ovat aidosti kiinnostuneita alasta”, Belinda vastasi. ”Siksi olemme niin motivoituneita oppimaan!”

Lähtökohdat ovat siis erinomaiset, mutta kilpailu on aina kilpailu. ”Mikähän finaalissa tulee olemaan haastavinta?” kysyin.

”Ajankäyttö”, Belinda päätteli. ”Finaalissa testataan kykyä toimia paineen alla eikä tehtävien tekemiseen anneta paljoa aikaa. Kellon vilkuilun sijaan pitäisi kuitenkin pystyä syventymään tehtävään. Toisaalta keskittyminen on vahvuuteni ja yleensä osaan hyvin sulkea mielestäni ympäristön häiriöt.”

Finaaliin valmistaudutaan huolella

CAD-suunnittelun finaalissa kilpailijat työskentelevät pääasiassa tietokoneilla ja suorittavat tehtäviä Autocad- ja Inventor-ohjelmilla. Myös suhdeviivaimelle ja laskimelle saattaa tulla käyttöä.

Belindan ja Heleanoren valmentaja Maarit Pylkkänen on suunnitellut, että kevään valmennuksissa harjoitellaan erityisesti Inventorilla mallintamista, kokoonpanojen liikettä ja visualisointia sekä animaatioiden tekoa. Yhteisten treenien lisäksi kilpailijat harjoittelevat myös itsenäisesti kotona.

Maaritin mukaan Heleanore ja Belinda ovat kekseliäitä ja älykkäitä kilpailijoita, joiden hyviin ominaisuuksiin lukeutuvat myös tunnollisuus, huolellisuus ja tarkkuus. Hän on äärimmäisen ylpeä olemmista, sillä jo finaaliin pääseminen on huikea saavutus.

Teksti: Virpi Vedenkannas
Alkuperäinen kirjoitus: Stadin ammattiopisto (21.3.2017)

Tiesitkö?
Stadin ammattiopiston opiskelijat menestyivät upeasti CAD-suunnittelun Taitaja2016-kilpailuissa, jotka järjestettiin Seinäjoella viime keväänä. Aleksi Hämäläinen voitti kultaa ja Aaro Tikander sijoittui finaalissa hienosti neljänneksi.

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi toivottaa vieraskynät tervetulleiksi!

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi