Stadiosaa.fi

Innovatiivisia digikokeiluja Stadin ammattiopistossa

– Stadin ammattiopistossa on lähdetty aktiivisesti mukaan digitalisaatio-ohjelman innovatiivisiin kokeiluihin. Näissä ja muissakin meneillään olevissa hankkeissa kehitetään oppilaitoksen toimintakulttuuria ja käytänteitä, toimialarehtori Marko Aaltonen kertoo.

– Hankkeissa kokeillaan muun muassa lukujärjestyksettömyyttä ja yrittäjyyden kautta tapahtuvaa projektipohjaista oppimista. Hankkeessa mukana olevien tutkintojen kokeilujen pohjalta on jo syntynyt toiminnan muutosta myös muissa tutkinnoissa.

Kokeiluiden avulla on kehitetty toimintamalleja, joita voidaan ainakin osittain hyödyntää myös valmistautumisessa tulevaan ammatillisen koulutuksen reformiin.

Pakohuonepeli – toiminnallinen opetuskonsepti

Opetus- ja oppimisympäristöissä kehitystyön kärjessä ovat ilmiöpohjaisuus, toiminnallisuus, pelillisyys ja projektioppiminen. Näitä teemoja yhdisteltiin opetuskäyttöön suunnitellussa pakohuonepelissä, jota joukko Stadin ammattiopiston opettajia pääsi kokeilemaan 23.3.2017 Ilkantien toimipaikassa.

Pelissä opettajaryhmä suljettiin huoneeseen, josta heidän oli päästävä ulos ratkaisemalla sinne sijoitetut matematiikkatehtävät.

Pelikonseptia Stadin ammattiopistoon on ollut tuomassa tekniikan ja logistiikan toimialan koordinoiva erityisopettaja Satu Suihkonen.

Matemaattisen pakopelihuoneen visaisista tehtävistä ja niiden toteutuksesta vastasivat Helsingin yliopistossa matematiikan opettajiksi opiskelevat Johannes Vikman, Antti Rissanen ja Sampo Suomalainen.

Suihkonen, joka harrastaa itse pakohuonepelejä, näkee konseptissa huikeita mahdollisuuksia puhutella oppilaita kiinnostavalla ja opintoihin motivoivalla tavalla. Pakohuonepeli saattaa auttaa opintoihin heikosti sitoutuneita opiskelijoita oppimisessa, sillä peli on käytännönläheinen ja tekee oppimisesta henkilökohtaisempaa. Stadin ammattiopistossa pakohuonepeliä tullaan kokeilemaan kevään aikana eri koulutusalojen opetuksessa.

Teksti ja video: Erno Launis
Alkuperäinen kirjoitus: Koulu Helsinki (12.4.2017)

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi toivottaa vieraskynät tervetulleiksi!

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi