Stadiosaa.fi

Omatoimisuus palkitaan: Omar työllistyi Salon vaihtolavatehtaalle

Omar Mohamed Salwan osallistui Stadin osaamiskeskuksen kone- ja metallityöpajaan syksyllä 2016. Hänellä on lähes 15 vuoden kokemus hitsausalalta. Aikaisemmin hän on myös pyörittänyt omaa yritystä entisessä kotimaassaan, joten kone- ja metallipaja oli luonteva valinta. Toiveena Omarilla oli joko opiskella tai löytää työpaikka samalta alalta.

Stadin aikuisopiston opettaja Jonna Roos kävi heti työpajan jälkeen vuoden alussa Omarin kanssa työnhakua lävitse. He tekivät atk-tunnilla ansioluetteloita, ja Omar osallistui myös cv-pajaan hiihtolomalla.

– Käsittelimme työnhakua Suomessa, työilmoituksia ja verkkosivuja. Tämän jälkeen hän oli itsenäisesti etsinyt hitsausalan työpaikkoja ja löytänyt Salosta yhden työpaikan, Jonna iloitsee.

Omar oli ottanut yhteyttä Salon Vaihtolavatehtaalle, lähettänyt ansioluettelonsa, valokuvia työnäytteistään entisessä kotimaassaan ja sopinut työhaastattelusta heti viikon sisään. Tämän lisäksi hän oli ostanut omatoimisesti bussilipun Saloon ja mennyt tapaamaan työnantajaa.

– Kirjoitin hänelle suosituskirjeen työhaastatteluun. Sieltä sitten soitettiinkin ja kerrottiin, että hänellä olisi siellä heti töitä, Jonna hehkuttaa ja jatkaa:

– Omar oli tehnyt työnäytteen, saanut työkengät ja -haalarit ja tullut hyvin juttuun työkavereiden kanssa. Tämä kaikki tapahtui kielitaitotasolla A.1.2!

Aivan mahtavaa itsenäistä työnhakua ja ammattiosaamisen tunnistamista ja tunnustamista firman puolelta.

– Tämä on hieno mahdollisuus opiskelijalle, sillä hänellä on perhettä entisessä kotimaassaan ja vakavasti sairas lapsi.

Omar on nyt jo muuttanut Saloon ja aloittanut kokopäivätyöt vaihtolavatehtaalla. Yhtenä tavoitteena on jatkaa opintoja paikallisessa oppilaitoksessa ja suorittaa tutkinto oppisopimuksella.

Lue lisää Stadin osaamiskeskuksen työpajoista.
Lue lisää oppisopimuksesta.

Kirjoittaja: Anna Linna

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi toivottaa vieraskynät tervetulleiksi!

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi