Stadiosaa.fi

Vaatealan yritys Dokker NY menestyi upeasti kevään kilpailuissa

Stadin ammattiopiston tekstiili- ja vaatealan opiskelijat Suvi Oinonen, Laura Martikainen ja Inkeri Hyvönen aloittivat Nuori yrittäjyys -kurssin syksyllä 2016 ja perustivat ihan oikean yrityksen. Niin sai alkunsa unisex-päähineitä valmistava ja myyvä Dokker NY, joka on tuonut nuorille useita voittoja yrityskilpailuissa.

Yritystoiminta lähti nopeasti käyntiin

Nuori yrittäjyys -kurssin alussa Inkeri, Laura ja Suvi ryhtyivät työstämään ideaa lyhyemmästä, ylös kääritystä hattumallista. Inspiraation lähteenä he käyttivät kuvia satamatyöläisten ja merimiesten hatuista, joiden pohjalta syntyi aivan uudenlainen pipon ja lippalakin yhdistelmä. Nimekseen päähine sai Lipaton.

”Aluksi työstimme ideaa yhdessä ja teimme päähineestä useita prototyyppejä”, Suvi kertoo. ”Syyskuussa, kun rekisteröimme yrityksen, meillä oli jo valmis tuote. Nimekseen yritys sai Dokker NY.”

”Halusimme antaa yrityksellemme vieraskielisen ja merihenkisen nimen”, Inkeri perustelee. ”Norjaksi sana ’dokker’ tarkoittaa satamalaituria, mikä sopi hyvin teemaan.”

Tehtävät jakautuivat uudessa yrityksessä kuin itsestään. Laura otti vastuulleen hattujen tekemisen eli tuotannon, Suvi kirjanpidon ja sosiaalisessa mediassa viestimisen ja Inkeri toimitusjohtajan tehtävät. Ensimmäisiin myyjäisiin he osallistuivat jo loka-marraskuun vaihteessa.

”Hatun mallista on pidetty paljon ja sitä on pidetty erittäin laadukkaana”, Laura kertoo. ”Myös yrityksemme ilme ja logo ovat saaneet paljon kehuja osakseen.”

Dokker NY menestyi kevään kilpailuissa

Kevätlukukaudella Aino, Inkeri ja Suvi osallistuivat useisiin Nuori yrittäjyys ry:n järjestämiin kilpailuihin. NY vuosi yrittäjänä -ohjelmassa Dokker NY voitti Paras graafinen ilme -kilpailun, mikä takasi nuorille yrittäjille suoran osallistumisoikeuden Uskalla Yrittää -finaaliin. Varmasta finaalipaikasta huolimatta nuoret ottivat osaa vielä semifinaaliinkin, sillä he uskoivat osallistumisen tuovan yritykselleen lisää näkyvyyttä ja sitä kautta enemmän myyntiä. Osallistuminen kannatti, sillä Dokker NY valittiin semifinaalissa parhaaksi toisen asteen yritykseksi.

Messutyyppinen Uskalla yrittää -finaali järjestettiin Kampin kauppakeskuksessa 19.–20.4.2017. Inkeri, Laura ja Suvi olivat finaaliin yli-ikäisiä ja siksi he eivät voineet kisata koko kisan voitoista. Muita kilpailukategorioita 21 vuoden ikäraja ei onneksi koskenut ja siksi nuoret panostivat kisaan täysillä. Tällä kertaa voitto osui henkilökohtaisesti Inkerille, joka valittiin finaalissa toisen asteen parhaaksi myyjäksi.

Dokker NY valmistaa kierrätysmateriaaleista laadukkaita päähineitä. Kaikki hatut tehdään käsityönä ja ne sopivat kaikille ja kaikenikäisille. KUVA: Virpi Vedenkannas.

Nyt syyslukukauden alussa alkanut Nuori yrittäjyys -kurssi alkaa olla lopuillaan ja toukokuun lopussa nuorten yritykset suljetaan. Se ei ole kuitenkaan hiljentänyt Inkerin, Suvin ja Lauran tahtia. Parasta aikaa työn alla on Dokker NY:n verkkokauppa ja mietinnässä kesän myyjäiset ja muut tapahtumat. Dokker NY:n tarina voi siis hyvinkin saada vielä jatkoa.

”Tämän kokemuksen perusteella yrittäminen tuntuu itselleni mieluisimmalta tavalta tehdä töitä”, Inkeri sanoo. ”Olisi hienoa määritellä itse omat työaikansa ja tehdä sitä, mikä oikeasti motivoi.”

Suvi ja Laura ovat samaa mieltä. Dokker NY:n tarjoaman positiivisen kokemuksen ansiosta hekin voisivat kuvitella työskentelevänsä tulevaisuudessa yrittäjinä.

Tutustu Lipaton-mallistoon Dokker NY:n verkkosivuilla!

Lue lisää Uskalla yrittää -kilpailusta ja katso finaalin tulokset täältä.

Kirjoittaja: Virpi Vedenkannas, tiedotussihteeri, Stadin ammattiopisto
Alkuperäinen kirjoitus: Stadin ammattiopisto (4.5.2017)

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi toivottaa vieraskynät tervetulleiksi!

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi