Stadiosaa.fi

Pallokentältä kohti oppisopimusta

MAHTAVA Futisturnaus veti paikalle yli 130 henkilöä.

Tiistaina 16.5.2017 Helsingin Käpylässä pelattiin 12 joukkueen hyvän mielen jalkapalloturnaus. Turnauksella haluttiin saattaa yhteen maahan muuttaneita ja tieto Stadin ammattiopiston opintotarjonnasta: oppisopimuksesta, valmentavista koulutuksista ja oppimisen tuen palveluista.

Vain yksi joukkue lopulta voitti turnauksen neljän alkulohkon ja pudotuspelien jälkeen, joten oli mahtava kuulla kommentteja – sekä suomeksi että muilla kielillä – muilta joukkueilta kentän laidalta:

– Milloin pelataan uudelleen?

– Mitä minulle sopivia mahdollisuuksia on tarjolla?

Yhteystietojen vaihtamisen lomassa nähtiin muun muassa 1-1 tasapeli Horn Afrikin ja Monik ry:n joukkueiden kesken, kun kamppailtiin lohkoykkösen paikasta, joka ratkesi lopulta tiukimmalla mahdollisella maalierolla Horn Afrikin hyväksi.

Kunnon jalkapallotapahtuman tavoin tunteiltakaan ei turnauksessa vältytty, kun ansiokkaasti yhteensä 15 peliä viheltäneet tuomarit saivat kuulla kunniansa karvaan tappion hetkellä.

Lopulta finaalissa kohtasivat Helsingin NMKY:n kaksi eri joukkuetta, joista numero ”1” pokkasi lopulta voittopokaalin mukaansa. FairPlay-tunnustuspalkinto meni Evitskogin vastaanottokeskuksen joukkueelle.

Tapahtuman järjestivät Helsingin kaupunki, Stadin aikuisopiston Työelämä- ja oppisopimuspalvelut yhdessä Monikansallisten naisten liikunta ja kulttuuri ry:n kanssa.

Pysy kuulolla ja seuraa meitä Facebookissa ja Twitterissä @stadinoppari #MAHTAVA-hanke.

Aleksandra

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi