Stadiosaa.fi

Opintojen alkutaival jo takana – tuki töistä ja kotoa vievät eteenpäin

Leena Davis aloitti helmikuussa 2018 työn ohessa majoitus- ja ravitsemisalan esimiestyön erikoisammattitutkinnon opiskelun Stadin aikuisopistossa. Alun tiivis rupeama on osoittanut opiskelun olleen hyvä ratkaisu, vaikka se vaatiikin paljon perhearjen ja työn keskellä.

”Opinnot ovat käynnistyneet hyvin. Rankkaa on ollut, sillä kotona odottaa työpäivän jälkeen lapsiperheen rutiinit, mutta siihen osasin varautua”, kertoo Leena. Opintoja on ollut kolmen viikon ajan. ”Alussa meillä on tiivis rytmi, mutta jatkossa opintoja on kerran kuussa.” Viikossa lähiopetusta on kahtena iltana, joiden kesto on neljä tuntia.

Takana on nyt kaksi opintojaksoa, jotka ovat sisältäneet sekä hyvää kertausta että aivan uutta asiaa. ”16 tuntia lukuja ja budjettiasioita saivat kyllä pään pyörälle, sillä kaikki asia oli aivan uutta minulle.” Tuleva opiskelutahti saattaa kuulostaa maltilliselta, mutta kotona Leenaa odottavat kotitöiden lisäksi koulutehtävät, joten tahti ei ole liian verkkainen. ”En jaksa enkä edes pysty arkisin tekemään tehtäviä. Teen tehtävät viikonloppuisin päiväaikaan etukäteen suunniteltuna hetkenä.”

Leena kokee, että on saanut paljon tukea sekä työpaikaltaan että puolisoltaan opiskeluun. ”Mieheni on pystynyt joustamaan työmatkojensa suhteen todella hyvin. Töissä olen saanut monelta työtoverilta ravintolapäällikköä myöten apua opintojen etenemiseen.” Leena kertoo, että eräs kollega on niin innoissaan, että mielellään itsekin kertaa asioita ja seuraa Leenan tehtävien tekoa.

Leena on saanut opintoihinsa tukea ja kannustusta työpaikkaohjaaja Harri Nurmelta.

Monipuolista kokemusta kurssitovereilta

Opiskeluryhmä vaihtelee kurssikohtaisesti, ja mukana on kaikenikäisiä. ”Arvioisin, että meitä on ikähaarukkamme on 20-50 vuotta, ja opiskelijoita on monipuolisesti erilaisista ravintola-alan organisaatioista. Olemme saaneet hyviä keskusteluja aikaan, koska kokemusta on niin laaja-alaisesti.”

Hyvin startannut opiskelu on tuntunut järkevimmältä ratkaisulta tähän elämäntilanteeseen. ”Eihän tässä ole enää kuin huhtikuu ja toukokuu ennen kesätaukoa, ja sitten on jo puolet tutkinnosta tehty!”, Leena pohtii. Hänen tavoitteenaan on valmistua ennen joulua, jotta hän voi lähteä hyvillä mielin lomailemaan puolisonsa kotimaahan Australiaan.

Teksti ja kuva: Jutta Kokkonen

Kiinnostuitko? Lue lisää:

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi toivottaa vieraskynät tervetulleiksi!

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi