Stadiosaa.fi

Työelämän kanssa aamiaisella

Yritysaamiaiselle kokoontui 19.4. n. 70 henkilön joukko työelämän ja oppilaitoksen henkilöstöä kuulemaan Stadin ammatti- ja aikuisopiston organisaatiomuutoksesta ja koulutustarjonnan uudistuksista. Tilaisuuden avasi rehtori Maria Sarkkinen kertomalla oppilaitoksen muutoksesta vastaamaan paremmin työelämän tarpeita. Uusi Stadin ammatti- ja aikuisopisto muodostuu viidestä kampusalueesta, johon kuhunkin kuuluu noin 2 000 opiskelijaa ja 200 opettajaa. Kampusalueen sisälle muodostetaan oppimisyhteisöjä, joihin kuuluu 150-200 opiskelijan ja 6-8 opettajan tiimi. Uusi toimintamalli lisää opiskelun joustavuutta ja tukee opiskelijoiden yksilöllisiä opintopolkuja. Organisaatiomuutoksen tarkoituksena on vastata entistä paremmin opiskelijoiden yksilöllisiin tarpeisiin ja työelämän yhä nopeammin muuttuviin vaatimuksiin.

Koulutuspäällikkö Petri Kallionpää

Koulutuspäällikkö Veli Wallenius esitteli uudet lähiesimies-, johtamisen- ja yrittäjän tutkinnot. Ammatillisen koulutuksen tarkoituksena ei ole vain kouluttaa uusia ammattialaisia, vaan myös kehittää jo työssä olevien osaamista ja yritysten liiketoimintaa. Suomen koulutusjärjestelmän yksi erikoisuus on yrittäjän oppisopimuskoulutus, minkä vastinetta ei taida muualta maailmasta löytyä. Vuonna 2017 peräti 452 yrittäjää hyödynsi yrittäjän oppisopimusta Stadin ammatti- ja aikuisopiston kautta.

Uusi järjestämislupa toi koulutustarjontaan myös puhdistusalan perustutkinnon. Koulutuspäällikkö Petri Kallionpää uuden alan ja kertoi sen yhdessä kiinteistöhuollon koulutusten kanssa muodostavan monipuolisen kokonaisuuden.

Työelämän muutokset haastavat oppilaitoksia ja yrityksiä kokeilemaan uusia koulutusmuotoja ja -yhdistelmiä vastatakseen uusiin osaamistarpeisiin. Ammatillisen koulutuksen reformi mahdollistaa monipuolisten ja joustavien toteutustapojen luomisen opiskelijoille ja yrityksille. Näiden uusien toteutustapojen löytämiseksi on tärkeää, että kehittämistä tehdään yhdessä työpaikkojen ja opiskelijoiden kanssa.

Tilaisuus oli jatkoa valtakunnallisella oppisopimusviikolla 11.10.2017 pidetylle yritysaamiaiselle. Seuraava yritystilaisuus pidetään 1.11.2018. Ensimmäisen yritysaamiaisen tunnelmista voi lukea tästä: https://stadiosaa.fi/2017/10/18/yhteiskehittamisella-luodaan-uutta/

Saku

Saku

Kirjoittaja työskentelee projektipäällikkönä Stadin ammatti- ja aikuisopiston sekä OPH:n reformilähettiläänä vuonna 2018. Hän toimii koulutuksen ja työelämän rajapinnassa kokeillen ja kehittäen uutta ammatillisen koulutuksen reformin hengessä.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi