Stadiosaa.fi

Kun joustavat opinnot ja motivaatio kohtaavat

Blogissamme kerromme usein opiskelijoiden tarinoita ja tällä kertaa tarinamme kertoo, kuinka selvät tavoitteet ja motivaatio tekee opiskelusta helpompaa. Sain haastatella Veikka Sinisaloa, joka opiskelee turvallisuusalan perustutkintoa ja osia kiinteistöalan perustutkinnosta. Veikka on hyvä esimerkki opiskelijasta, joka osaa hyödyntää useita eri tapoja opiskella ja työskennellä. Hän aloitti opintonsa oppilaitoksessa, kevään hän oli koulutussopimuksella, kesällä opiskelee oppisopimuksella ja haluaisi jatkaa loputkin opinnot oppisopimuksella.

Kysymykseen syistä tällaisella tavalle opiskella, Veikka kertoo haluavansa nopeuttaa valmistumistaan erityisesti kesäopinnoilla. Lisäksi työn ja opiskelun yhdistäminen on mielenkiintoinen ja tehokas tapa oppia. Haittaa ei ole myöskään oppisopimuksen ajalta maksettavasta palkasta.

Erilaisista mahdollisuuksista Veikka kertoo kuulleensa koulutuspäällikkö Pirkko Viskarilta. Hän on vakuuttunut, ettei joustavien opintojen järjestäminen ole vaikeaa, kunhan opiskelija on itse riittävän aktiivinen hankkimaan työpaikan. Veikalle tähän riitti yksi puhelinsoitto.

Veikka on hyvin motivoitunut opintoihin ja työelämään. Hän on myös löytänyt työpaikalta apua opintojen mahdollisimman sujuvaan etenemiseen. Veikka painottaa myös työstä saadun palautteen tärkeyttä oppimisessa ja kehittymisessä.

Kokemuksia Taitaja2018-kisoista

Keväällä hän osallistui myös Taitaja-kisoihin, jotka olivat Veikalle hyödyllinen kokemus ja mahdollisuus haastaa itsensä, löytää vahvuuksiaan sekä kehittää itseään. Samalla kisoissa näki myös muiden alan opiskelijoiden suorituksia, joista voi ottaa oppia. Taitaja-kisoja Veikka suosittelee kaikille opiskelijoille, jotka haluavat kehittää ja haastaa itseään. Kisojen ohjelmassa oli mm. teknisiä tehtäviä ja pelastustoiminnan johtamista.

© Veikka Sinisalo
© Veikka Sinisalo

Vinkkejä muille opiskelijoille

Uusille joustavista opinnoista kiinnostuneille opiskelijoille Veikka antaa ohjeeksi miettiä missä haluaisi työskennellä sekä olla aktiivisesti yhteydessä työpaikalle ja kysyä.

Kiireisestä aikataulustaan ja vuorotyöstään Itäkeskuksen uimahallissa huolimatta Veikalla riittää aikaa muulle elämälle ja vapaapalokunta-harrastukselleen. Tulevaisuudessa Veikka aikoo valmistumisen ja työnteon lisäksi jatkaa opintojaan, koska hänen unelma-ammattinsa olisi palomies tai poliisi.

Monille opiskelijoille eri opiskelumuotojen yhdistäminen vaikuttaa vaikealta ja sitä pidetäänkin hyvin mutkikkaana prosessina. Tämä esimerkki kertoo kuitenkin, ettei sen välttämättä tarvitse olla monimutkaista. Se vaatii kuitenkin vähän apua oppilaitoksesta ja työpaikalta sekä sitoutumista opiskelijalta.

 

 

 

Aleksandra

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi