Stadiosaa.fi

Uusia lähiesimiehiä oppisopimuksella

Helsingin kaupungin lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittaneita juhlittiin torstaina. Kirsti Gerdt tiivisti puheessaan hienosti oppisopimuskoulutuksen vaativan mutta antoisan tavan opiskella. Lämmin onnentoivotus jokaiselle valmistuneelle!

”Oppisopimuskoulutuksessa meidät on haastettu katsomaan peiliin; mitä minun pitäisi oppia lisää, mitä uusia valmiuksia tämä esimiestehtävä minulta tässä monitoimijaisessa, muuttavassa työelämässä vaatii. Peiliä ovat antaneet meidän omat työyhteisöt, meidän työntekijät, meidän kollegat ja meidän oma esimies. Uskallus katsoa näihin peileihin on ollut meidän omaa polkuamme.

Olemme saaneet oppia mm. perehdytyksestä, strategiasta, prosesseista, henkilöstön johtamisesta, tuottavuudesta, asiakaslähtöisyydestä ja osallisuudesta. Olemme myös jakaneet omaa osaamistamme kukin oman toimialamme näkökulmasta.

Joku miettii siirtymistä muihin tehtäviin, joku on saanut pontta uralla eteenpäin ja aika moni varmaan jatkaa nykyistä esimiespestiä uusin innoin. Kun kuuntelee keskustelua työelämästä, usein nousee esille lähiesimiehen rooli, hänen merkityksensä prosessien johtajana, työn tukijana, mahdollisuuksien luojana ja valmentajana. Lähiesimiehen tehtävä on vaativa, mutta myös äärimmäisen innostava ja hyvällä tavalla haastava. Aina riittää uutta opittavaa, valmiiksi ei tarvitse eikä saa tulla.”

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi toivottaa vieraskynät tervetulleiksi!

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi