Stadiosaa.fi

Tutkinnosta varmuutta esimiestyöhön

Leena Davis työskentelee Antell-Ravintoloiden toimipaikassa OP-Galleria, ja hänellä on 15 vuoden työkokemus ravintola-alalta. Davis suoritti vuoden 2018 aikana työn ohessa oppisopimuksella majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinnon Stadin aikuisopistossa. Ensimmäiset lähiopetusjaksot toteutuivat helmikuussa, ja jo marraskuussa hänellä oli aihetta hymyyn tutkintotodistus ja ammattitutkintostipendi käsissään.

Vuosi sitten Leena Davis pohti, miten hän voisi kehittää omaa ammattitaitoaan työn ja perheen ohessa. Ravintola-alan oma esimiestutkinto motivoi ja kiinnosti Davisia, sillä hän toivoi saavansa opintojen myötä varmuutta esimiehenä toimimiseen. Davisille laadittiin opettajan johdolla henkilökohtainen opintojen kehittämissuunnitelma kymmenen kuukauden ajalle.

Leena Davis on ylpeä tutkintotodistuksestaan ja nopeasta opiskelutahdistaan.

Jälkikäteen ajateltuna aika kului Leena Davisin mielestä vauhdilla, etenkin keväällä opintojen alussa kun lähiopetusta oli tiiviimmin. Syksyllä Leena ja opettaja huomasivat, että Leenan rautainen kokemus mahdollistaa näyttöjen suorittamisen pienemmällä lähiopetusmäärällä.

”Rankimmalta tuntui alkuvuosi, kun työpäivän jälkeen oli lähiopetusta. Vaikka oppitunteja oli vain noin kerran kuussa, perhearjen keskellä nekin vaativat järjestelyjä.”

Onneksi työpaikalta tullut tuki ja puolison joustaminen auttoivat urakassa.


Missio suoritettu

Opetuksesta Leenalle jäi mieleen erityisesti matematiikkaan ja katelaskentaan sekä Excel-taulukkolaskentaohjelmaan liittyvät kerrat. Näyttöjä kotona valmistellessaan hän oppi ymmärtämään oman osaamisensa laajuutta ja kokonaisuutta. ”Näytöt antoivat itsevarmuutta omasta ammattitaidosta ja tunteen, että haluan tulevaisuudessa vielä enemmän työltäni.” Arvostettu esimiestutkinto tarjonnee uusia mahdollisuuksia myös jatkossa.

Leena kertoo suosittelevansa esimiestutkintoa kaikille, jotka ovat työelämässä ja tarvitsevat todistusta osaamisestaan. ”Työkaverini innostui opinnoistani ja sai kipinän päivittää vastaavasti omaa osaamistaan. Hän aloittaa oppisopimusopinnot vuoden alussa.”

Leenan missiona oli, että opinnot on suoritettu joulukuun alussa ennen kuin hän matkustaa lomalle Australiaan. ”Ja siihen päästiin, stipendin kera.”

Teksti ja kuva: Jutta Kokkonen

 

Tutustu Leena Davisin opintopolkuun:


Lue lisää:

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi

Stadiosaa.fi toivottaa vieraskynät tervetulleiksi!

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi