Stadiosaa.fi

Anna itsellesi lahja, joka muuttaa elämäsi

Uuden vuoden yönä taivas täyttyy ilotulituksista ja toiveista. Jääkö alkava vuosi 2019 muistiin siitä, että silloin vihdoin rohkaistuit toteuttaa unelmasi? Koulutus ja ammatti ovat tärkeässä osassa elämäämme, ja usein käy niin, että sattuma tai tottumus sitovat meidät samanlaisena toistuvaan arkeen. Vaatii uskallusta ja ajattelun rauhaa käynnistää pohdinta siitä, millä alalla ja missä ammatissa haluan työskennellä ja mitä uusia taitoja minulla on opittavana.

Älä huoli – me autamme sinua Stadin ammatti- ja aikuisopistossa löytämään juuri sopivan tutkinnon ja urapolun. Koulutus on paras lahja, jonka voit antaa itsellesi: uudet näkökulmat, mahdollisuudet ja oivallukset avautuvat eteesi oppimisprosessin aikana ja valmistuminen palkitsee.

Tunnistatko itsesi näistä profiileista?

1. Kokemusta on mutta todistus puuttuu

Sinulla on jo työkokemusta ja saatat toimia tutkintoa vastaavissa tehtävissä, mutta uralla eteneminen edellyttää tutkintotodistusta. Kenties sinulla on jäänyt tutkinnon suorittaminen kesken, ja asia on painanut taakkana vuosien ajan. Sinulla voi olla myös tunne, että olet ”valetyöntekijä” ilman tutkintoa − et voi uskoa, kuinka usein kuulen tämän ajatuksen eri alojen taitajilta. Tutkinto vahvistaa sekä ammatillista identiteettiä että itsetuntoa ja luo yhteenkuuluvuutta alan työntekijöiden välille. Laajan perustutkinnon myötä varmistat, että hallitset ammattialasi kattavasti kaikilta osa-alueilta.

Ennen opintojen alkua selvitetään, mitä osaamista sinulla jo on ja tutustutaan vanhoihin todistuksiisi. Näyttötutkinto perustuu ammattitaidon osoittamiseen aidossa työympäristössä, joten aiempien opintojen ja työkokemuksen myötä tunnistetaan ja tunnustetaan osaamistasi. Yksilöllisen opintopolun kesto vaihtelee yleensä muutamasta kuukaudesta kahteen vuoteen: sinun ei tarvitse opiskella niitä asioita, jotka jo hallitset. Tehokasta ja motivoivaa, vai mitä? Jos sinulla on työpaikka, oppisopimuskoulutus mahdollistaa tutkinnon suorittamisen työn ohessa.


2. Uuden uran kynnyksellä

Haluat aloittaa uuden ammatin opiskelun – upeaa! Sinulla on vaihtoehtona opiskella kokopäiväisesti oppilaitoksessa tai hankkia oppisopimustyöpaikka, jolloin saat palkkaa työelämässä oppimisesta. Työnantaja nimeää sinulle työpaikkaohjaajan, joka huolehtii siitä, että opit työtä tekemällä suunnitellusti ja tavoitteellisesti tutkinnon ammattitaitovaatimuksia. Ethän arkaile ottaa yhteyttä potentiaaliseen työnantajaan oppisopimustyöpaikan osalta, vaikka sinulla ei olisi alan työkokemusta? Oppisopimuksen tarkoitus on juurikin ammattitaidon hankkiminen ja on hyvin yleistä aloittaa ”tyhjältä pöydältä”. Oppisopimukseen voit siirtyä myös opintojen aikana.


3. Ammattitaidon syventäjä

Sinulla on työkokemusta ja olet huomannut, että tarvitset lisäosaamista nykyisessä ammatissasi. Yhteiskunnan muuttuessa tietoja on päivitettävä yhä useammin ja omat työtehtäväsi edellyttävät uusia taitoja. Haluat olla rautainen ammattilainen myös 2020-luvulla ja ennakoivalla asenteella olet askeleen edellä muita.

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ovat erinomainen tapa ajantasaistaa ja syventää omaa ammatillista tietouttaan. Osa tutkinnoista on alasta riippumattomia, kuten erittäin suositut esimiestutkinnot, jotka antavat valmiuksia niin lähiesimiestyöhön kuin yritysjohtamiseen. Työpaikkaohjaajakoulutus helpottaa jokaisen ohjaajan arkea, ja koulutukseen käytetty aika palautuu moninkertaisesti takaisin tehokkaana ja tavoitteellisena ohjaustyönä. Keskustelut muiden osallistujien kanssa virkistävät ja tuovat uusia ideoita työpaikallesi.

Opiskelussa korostuu käytännön työn tekeminen, mutta vihko ja kynä ovat hyviä apuvälineitä digiaikakaudellakin.

Stadin ammatti- ja aikuisopistossa voit aloittaa opinnot milloin tahansa jatkuvan haun tai oppisopimuksen kautta (joitakin alakohtaisia poikkeuksia lukuun ottamatta). Jos tutkinnon suorittaminen tuntuu sinulle liian suurelta tavoitteelta, voit tehdä ensin osatutkinnon, josta saat todistuksen. Myöhemmin sinulla on mahdollisuus suorittaa tutkinto valmiiksi.

Tutkinto-opiskelu on maksutonta. Stadin ammatti- ja aikuisopiston valikoimassa on yli 50 tutkintoa, ja lisäksi teemme oppisopimuksia kaikkiin ammatillisiin näyttötutkintoihin. Valikoimassamme on myös lupa- ja korttikoulutuksia sekä täydennyskoulutuksia erilaisiin tarpeisiin.

Muistathan olla lempeä itsellesi? Ei haittaa, vaikka opintosi ovat jääneet aiemmin kesken tai on pitkä aika siitä, kun olet viimeksi opiskellut. Kukaan ei oleta, että alanvaihtaja on heti mestari uudessa ammatissaan – älä siis aseta rimaa liian korkealle ajatuksissasi. Oppilaitoksessamme on kaikenikäisiä opiskelijoita erilaisilla taustoilla, juuri sinä sovellut erinomaisesti mukaan.

Ota yhteyttä, me autamme haaveesi toteuttamisessa!

Stadin ammatti- ja aikuisopiston hakutoimisto: hakutoimisto@edu.hel.fi, 09 310 89318
Stadin työelämä- ja oppisopimuspalvelut: oppisopimus@hel.fi, 09 310 88431


Mielenkiintoisia opiskelijatarinoita, tutustu ja inspiroidu:

 

Hannele Häyhä

Hannele Häyhä

Kirjoittaja työskentelee asiakkuusvastaavana Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Hän inspiroituu arjen menestystarinoista, joita kohtaa päivittäisessä työssään: koulutus tarjoaa upeita mahdollisuuksia sekä työnantajalle että opiskelijalle.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi