Stadiosaa.fi

Valmistaudu 2020-luvun työelämään

Uudenvuoden yönä ilotulitukset maalaavat taivaalle katoavaa värien kauneutta. Sykkivät ja hehkuvat kuviot ovat poissa yhtä yllättäen kuin ne ilmestyivätkin, ja unohdamme ne nopeasti.

Kun katsomme taivaalle, alitajuntamme muistuttaa samalla vanhoista ajattelutavoista: kohtaloni on tähtiin kirjoitettu, tähdenlento toteuttaa unelmani ja sateenkaaren päässä on kultaa.

Sadunomainen suhtautuminen luontoon ruokkii luovuutta ja mielikuvitusta, joten vuoden 2019 alkaessa haastan sinut sieppaamaan taikasauvan omaan käteesi. Millaisen tulevaisuuden sinä piirrät tähtikarttaasi? Entäpä jos et tarvitse tähdenlentoa vaan päättäväisyyttä ja tavoitteellisuutta unelmasi toteuttamiseen? Onko aarre jo melkein hyppysissäsi, mutta et vain huomaa sitä ilman sateenkaarta?

Rastita bingo-ruudukosta ne kohdat, jotka kuvaavat sinua. Keskimmäinen ruutu tuo automaattisesti rastin. Kolmen suora on merkki siitä, että sinun kannattaa ottaa yhteyttä Stadin ammatti- ja aikuisopistoon opintojen suunnittelua varten.

Kuvassa on uudenvuoden bingo, jonka myötä voit tarkistaa opiskelutarpeesi (klikkaa isommaksi). Jos saat kolme rastia pysty- tai vaakasuoraan tai vinoon, suosittelemme sinua ottamaan yhteyttä Stadin ammatti- ja aikuisopistoon juuri sinulle sopivan opintokokonaisuuden suunnittelemista varten. Nyt on loistava hetki aloittaa valmistautuminen 2020-luvun työmaailmaan.

Koulutus ja ammatti ovat tärkeässä osassa elämäämme, ja usein käy niin, että sattuma tai tottumus sitoo meidät samanlaisena toistuvaan arkeen. Vaatii uskallusta ja ajattelun rauhaa käynnistää pohdinta siitä, millä alalla ja missä ammatissa haluan työskennellä ja mitä uusia taitoja minulla on opittavana.

Kun katselet ilotulituksia tänään, ole rohkea ja näe niissä haluamasi tulevaisuus. Sinulla on mahdollisuus opiskella unelmiesi tutkinto ja kehittyä ammatissasi. Et tarvitse ennustuksia vaan voit itse muuttua loistavaksi tähdeksi, joka säihkyy alansa taitavana tekijänä. Ilotulitus katoaa nopeasti, mutta säihkyvä ammattitaitosi kasvaa kasvamistaan ja jää mieleen.

Stadin ammatti- ja aikuisopistossa voit aloittaa opinnot milloin tahansa jatkuvan haun tai oppisopimuksen kautta (joitakin alakohtaisia poikkeuksia lukuun ottamatta). Jos tutkinnon suorittaminen tuntuu sinulle liian suurelta tavoitteelta, voit tehdä ensin osatutkinnon, josta saat todistuksen. Myöhemmin sinulla on mahdollisuus suorittaa tutkinto valmiiksi.

Tutkinto-opiskelu on maksutonta. Stadin ammatti- ja aikuisopiston valikoimassa on yli 50 tutkintoa, ja lisäksi teemme oppisopimuksia kaikkiin ammatillisiin näyttötutkintoihin. Valikoimassamme on myös lupa- ja korttikoulutuksia sekä täydennyskoulutuksia erilaisiin tarpeisiin. Tutustu opiskelijatarinoihin!

Ota yhteyttä, me autamme haaveesi toteuttamisessa!

Stadin ammatti- ja aikuisopiston hakutoimisto: hakutoimisto@edu.hel.fi, 09 310 89318
Stadin työelämä- ja oppisopimuspalvelut: oppisopimus@hel.fi, 09 310 88431

Hannele Häyhä

Hannele Häyhä

Kirjoittaja työskentelee asiakkuusvastaavana Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Hän inspiroituu arjen menestystarinoista, joita kohtaa päivittäisessä työssään: koulutus tarjoaa upeita mahdollisuuksia sekä työnantajalle että opiskelijalle.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi