Stadiosaa.fi

Hehku kiireestä kantapäähän – edullisia hius- ja kauneusalan opiskelijatöitä

Haluaisitko käydä useammin kampaajalla tai parturissa? Milloin olet viimeksi hemmotellut itseäsi kasvohoidolla tai hieronnalla? Kuka ystäväsi ilahtuisi aromakäsittelystä?

Stadin ammatti- ja aikuisopiston opiskelijat tarjoavat edullisesti hius- ja kauneudenhoitoalan palveluita Pasilassa ja Merihaassa Helsingissä.

– Opiskelijoille on tärkeää saada runsaasti asiakaspalvelukokemusta ennen ammattiin valmistumista. Me opettajat seuraamme opiskelijoiden työskentelyä ja varmistamme palvelun laadun. Asiakkaana voit luottaa siihen, että sinusta pidetään hyvää huolta, hiusalan opettaja Sirpa Sorvoja korostaa.

– Käytämme laadukkaita tuotteita ja hintamme muodostuu pääosin materiaalikustannuksista. Meidän tavoitteenamme on, että hius- ja kauneudenhoitoalan uudet työntekijät saavat monipuolisen ammattitaidon. Kaikenikäiset ovat tervetulleita asiakkaaksemme, Sorvoja lisää.


Kanta-asiakas arvostaa hyvää palvelua

Raili Lajunen arvostaa opiskelijakampaamon hyvää palvelua ja lämmintä ilmapiiriä. Vanessa Lindholm saa hiustenpesuvinkkejä opettaja Sirpa Sorvojalta.

Savonkadulla Pasilassa toimii Stadin AO:n Hiustaito-yritys, jossa opiskelijat harjoittelevat käytännön työtä. Uudenkarheat tilat ovat väljät ja tyylikkäät.

Kannelmäkeläinen Raili Lajunen, 74, on ollut opiskelijakampaamon kanta-asiakas yli 30 vuoden ajan. Hänen on helppo kävellä lyhyt matka Pasilan asemalta Savonkadulle ja Merihaan toimipaikkakin on tuttu. Eläkeläisenä Lajunen on houkutellut myös ystävättärensä Hiustaidon asiakkaaksi, ja usein kuusi rouvaa tulee yhdessä kampaajalle.

– Vaihdamme kuulumisia samalla kun hiuksiamme hoidetaan. Julkaisemme Facebookissa valokuvat kampauksistamme ja menemme kaunistuneina kahvilaan. Tämä on kuukauden kohokohta. Ystävättäreni olivat aluksi ennakkoluuloisia, mutta ensimmäisen käynnin jälkeen heitä harmitti, etteivät olleet aiemmin osanneet hyödyntää tällaista edullista ja laadukasta ylellisyyttä. Meillä eläkeläisilläkin on varaa pitää itsestämme huolta opiskelijapalveluiden ansiosta.

– Täällä on se viehätys, että on ihanat opettajat ja lämmin ilmapiiri. Palveluihin on varattava aikaa, mutta meillä ei ole kiire ja nautimme täällä olemisesta. Ammattitaitoisten opettajien ja ystävällisten opiskelijoiden toimintaa on mukava seurata. Sirpa Sorvoja ja Marikka Sinkkonen-Mirabella tekevät upeaa työtä, Raili Lajunen kiittää tutuksi tulleita opettajia.

Tavallisesti Raili Lajusen hiuksiin tehdään tyvivärjäys ja leikkaus, joskus myös permanentti tai raidat. Haastattelupäivänä on vuorossa laserhoito, joka auttaa hiuspohjan ongelmiin.

– Arvostan työssä oppimista, sillä opiskelin itsekin oppisopimuksella lastenhoitajaksi. Annan heti palautetta, jos en ole tyytyväinen, jotta asia voidaan korjata. Ilman korvakoruja ja huulipunaa en lähde minnekään. On imagokysymys, että hiukset ovat hyvin. Minusta on ilo katsoa, miten kauniita ihmisistä tulee täällä Hiustaidossa, Raili Lajunen paljastaa.


Unelma-ammatti ei tunnu työltä

Hiustaidon uusi opiskelija Vanessa Lindholm,17, kohtaa Raili Lajusen ensimmäistä kertaa. Lindholm aloitti opinnot syksyllä 2017, ja hän on haaveillut kampaajan työstä pikkutytöstä asti.

Tyytyväinen asiakas Raili Lajunen kehuu opiskelija Vanessa Lindholmia ja ehdottaa, että keväämmällä värjätään hänelle räväkän violetit hiukset.

– Jo lapsena leikkasin hiuksia ja tein kaikille kampauksia. Suosikkini on hollantilainen letti. Nyt olen innostunut värjäämisestä ja erityisesti vaalennuksista. Minua kiinnostaa hiusten kasvivärjäys ja ekokampaamon periaatteet.

Opettaja Sirpa Sorvoja neuvoo ja kannustaa Vanessa Lindholmia koko asiakaskäynnin ajan. Sorvoja varmistaa, millä tuotteella Raili Lajusen hiukset pestään ja antaa opiskelijalle kiitosta papiljottinäppäryydestä.

Vanessa Lindholm on tyytyväinen opiskeluun Stadin AO:ssa ja kehuu opettajiaan. Ammatillisten opintojen lisäksi hän opiskelee muun muassa ympäristö- ja yrittäjyystaitoja, joista tulee olemaan hyötyä tulevalla työuralla. Lindholm on myös huomannut ergonomian tärkeyden, sillä huono työasento tuottaa selkäkipua nuorellekin.

– On parasta olla ihmisten kanssa ja tehdä käsillä töitä. Hiustaidossa oleminen ei tunnu minulle työltä, Vanessa Lindholm kertoo hymyillen.

– Yllätyin, miten nopeassa tahdissa opinnot ovat edenneet. Ryhmässäni on eri-ikäisiä opiskelijoita, mikä on hyvä asia. Aikuiset ovat taitavia luomaan yhteishengen ja antamaan vinkkejä elämänkokemuksellaan.

Valmistuttuaan Vanessa Lindholm toivoo pääsevänsä töihin kampaamoalan ketjuliikkeeseen, jossa saa arvokasta kokemusta isossa mittakaavassa. Myöhemmin hän haaveilee perustavansa oman yrityksen.

– Se olisi neutraali, moderni ja pelkistetty – vähän kuin tämä Hiustaito, Vanessa Lindholm kuvailee tulevaa kampaamoaan.

Raili Lajusen silmät kirkastuvat, kun hän näkee peilissä lopputuloksen. Ryhdikäs kampaus luo huolitellun ilmeen ja korostaa kauniisti kasvoja. Tyytyväinen Lajunen kääntyy tiedustelemaan Vanessa Lindholmin horoskooppimerkkiä:

– Vesimies on horoskoopeissa uudistaja. Tämä on hyvä enne parturi-kampaajan urallesi.

– Hiukseni näyttävät tuuheammilta ja olen taas täynnä energiaa. Olet taitava, kiitos Vanessa. Kevään aikana saat värjätä hiukseni räväkästi, vaikka violetiksi.

PS. Tiedätkö, mitä tarkoittaa otsikon sanonta kiireestä kantapäähän? Kiire ei merkitse tässä yhteydessä hoppua vaan päälakea.

Tervetuloa asiakkaaksemme!

Meritalon toimipiste, Haapaniemenkatu 7-9, 00530 Helsinki
(Hius- ja kauneudenhoitopalvelut klo 9-20)

Pasilan toimipiste, Savonkatu 4, 00520 Helsinki
(Hiuspalvelut klo 8-16)

Ajanvaraus: http://www.stadiajanvaraus.edu.hel.fi/, 040 660 9001

Hae hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijaksi:
Stadin AO:n hakutoimisto, hakutoimisto@edu.hel.fi, 09 310 89318

Hannele Häyhä

Hannele Häyhä

Kirjoittaja työskentelee asiakkuusvastaavana Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Hän inspiroituu arjen menestystarinoista, joita kohtaa päivittäisessä työssään: koulutus tarjoaa upeita mahdollisuuksia sekä työnantajalle että opiskelijalle.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi