Stadiosaa.fi

Satokausipassilla maataloustöihin

Helsingin kaupunki sekä Stadin ammatti- ja aikuisopisto tukevat maanviljelijöitä osaavien työntekijöiden löytämisessä satokauden ajaksi. Koronapandemian myötä moni helsinkiläinen on lomautettu tai irtisanottu, ja eri toimialoilla yrittäjät pohtivat uusia ansaintatapoja mahdollisen liiketoimintatauon ajaksi. Helsingin kaupungin elinkeino-osasto on tarttunut ripeästi maatalouden työvoimatarpeeseen, ja yhtenä konkreettisena apumuotona on luotu Satokausipassi-koulutus Stadin AO:ssa.

− Moni helsinkiläinen on kiinnostunut maatalouden työtehtävistä, mutta ne saattavat tuntua vierailta ilman aiempaa kokemusta. Madalsimme kynnystä luomalla päivän mittaisen koulutuksen, jonka voi suorittaa verkossa etänä ja josta saa Satokausipassi-todistuksen, kertoo Stadin AO:n asiakkuusvastaava Petra Morbin.

Koulutus on suunniteltu yhteistyössä Uudenmaan maataloustuottajien kanssa, ja sen tavoitteena on valmentaa työntekijöitä nimenomaan kausityöhön. Valmennus sisältää tietoa muun muassa kasvilajikkeista, marjojen poiminnasta, kasvien käsittelystä niitä vahingoittamatta sekä satokauden työtehtävistä. Stadin AO:n tarjonnassa on luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, jonka opettaja Kari Pakarinen vastaa Satokausipassin toteutuksesta.

− Satokausipassi antaa varmuutta esimerkiksi marjatilan työtehtäviin. Työnantajat arvostavat työnhakijaa, joka on osoittanut kiinnostuksensa ja sitoutumisensa suorittamalla koulutuksen. Vaikka kyse olisi vain kausityöstä, on Satokausipassista varmasti hyötyä ja iloa myös tulevaisuudessa.

Helsingin kaupungin ja Stadin AO:n nopea reagointi poikkeustilaan on tuottanut hyviä tuloksia sekä työnantajien että työntekijöiden näkökulmasta. Taloudellisena tukena työnantajien on mahdollisuus saada muun muassa Helsinki-lisää ja tarvittaessa kaupunki auttaa kuljetuspalveluiden järjestämisessä maatiloille. Petra Morbin iloitsee moniammatillisesta yhteistyöstä, jota on tehty täydellä sydämellä yli organisaatiorajojen.

− Yhteinen tahtotilamme on yhdistää työpaikat ja työntekijät mahdollisimman helposti. Stadin AO:n joustava koulutustarjonta mahdollistaa henkilöiden osaamisen kehittämisen työelämän tarpeiden mukaisesti. Uudet toimintamallit osoittavat, että myös julkinen sektori reagoi ketterästi yhteiskunnallisiin muutoksiin, Petra Morbin korostaa.

Poimintakausi alkaa sään mukaan

Hyvinkäällä sijaitsevan Wennborgin tilan omistajat Jarkko Hietanen ja Laura Soupas etsivät kesäkuukausiksi niin kokeneita kuin aloittelevia mansikanpoimijoita.

− Hyväksi poimijaksi kehittyminen vaatii aikaa. Alussa pitää oppia poimimaan oikein ennen vauhdin lisäämistä, niin työn jälki pysyy hyvänä, kertoo Jarkko Hietanen.

− Parhaat poimijat keräävät yli 100 kiloa päivässä. Ensimmäisenä kesänä on vielä vaikea päästä näihin määriin, ja myös työpäivän pituus vaikuttaa tulokseen. Hidas poimintanopeus ei ole meille kuitenkaan ongelma, tärkeämpää on onnistua poimimaan hyvälaatuista marjaa, Hietanen kannustaa.

Viileän kevään seurauksena näyttää siltä, että mansikanpoiminta käynnistyy tänä vuonna vasta kesäkuun loppupuolella. Tämä vaikuttaa myös siihen, milloin poimijat aloittavat työnsä.

− Meillä on hyvin vähän työsopimuksia, joissa olisi tarkka aloituspäivä. Ensin täytyy katsoa, milloin homma käynnistyy. Nämä asiat elävät ihan omassa ajassaan, Laura Soupas sanoo.

Palkkaus Wennborgin tilalla on työehtosopimuksen mukainen: 10,50 euroa per 10 kiloa poimittua mansikkaa. Palkkaus on laskettu 10 kilon tuntivauhdin mukaan. Päälle tulevat myös lomakorvaukset.

Aamu on parasta työskentelyaikaa

Poimijat aloittavat työpäivänsä yleensä klo 7 ja työskentelevät ennalta sovitun tuntimäärän mukaan. Aikaisin aloittamalla mansikat ehtivät ajoissa myyntipisteille jo samana päivänä.

− Aikaisin aamulla marja on kova eikä siihen tule yhtä herkästi jälkiä poimittaessa. Kuumana päivänä kaikki hyötyvät aikaisin aloittamisesta, koska viileässä ilmassa on myös miellyttävämpi työskennellä, Hietanen tietää.

Haasteita mansikkapellolla työskentelyyn tuovat työergonomia, vaihteleva sää ja hyönteiset.

− Työntekijän olisi hyvä tuntea olevansa kaikin puolin perusterve. Tuki- ja liikuntaelinten kannattaa olla kunnossa, ja toivottavasti ei ole äärimmäisiä hyönteisallergioita. Jos polvet eivät ole kunnossa, tämä ei ole ehkä se työ mihin kannattaa hakeutua. Kyse on fyysisestä työstä, Soupas toteaa.

Kiinnostuitko? Osallistu virtuaaliseen rekrytilaisuuteen 26.5.2020 klo 14-15 tai 28.5.2020 klo 14-15, lisätiedot esitteessä.

Helsingin kaupungin työllisyyspalvelut tarjoaa kausitöistä kiinnostuneille helsinkiläisille henkilökohtaista puhelinneuvontaa arkipäivisin klo 9-12 numerossa 09 310 28729. Voit myös ottaa yhteyttä sähköpostilla: toihinmaalle@hel.fi. Työnhakijoille ja työnantajille on tarjolla tietoa kaupungin monipuolisista työllistymisen tukipalveluista –  esimerkiksi Helsinki-lisästä, jota voi hyödyntää, kun palkkaa helsinkiläisen työttömän. Työpaikan ei tarvitse sijaita Helsingissä. Työ on kausiluonteista ja ajoittuu kesä−elokuulle 2020. Työtehtävissä huomioidaan turvatoimet COVID 19-viruksen osalta.

Yhteyshenkilöt:

  • Asiakkuusvastaava Petra Morbin, Stadin AO, 040 334 5699, petra.morbin@hel.fi
  • Projektipäällikkö Heidi Lehtovaara, Helsingin kaupungin työllisyyspalvelut, 050 3489 807, heidi.lehtovaara@hel.fi

Lisätiedot:

Teksti: José Koivistoisen tiedotteesta 19.5.2020 muokannut Hannele Häyhä
Kuvat: Jarkko Hietanen ja José Koivistoinen

Hannele Häyhä

Hannele Häyhä

Kirjoittaja työskentelee asiakkuusvastaavana Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Hän inspiroituu arjen menestystarinoista, joita kohtaa päivittäisessä työssään: koulutus tarjoaa upeita mahdollisuuksia sekä työnantajalle että opiskelijalle.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi