Stadiosaa.fi

Lähihoitajaksi pikakaistaa pitkin

Speedway tarkoittaa isossa maailmassa moottorirataa eli rinkiä, jota ajetaan kovaa ja vaarallisen näköisesti ympäri. Tiimi pistää auton kuntoon, kuski painaa kaasua ja sitten mennään!

Stadin ammatti- ja aikuisopistossa käynnistynyt Speedway to work -opintopolku on tarkoitettu sellaisille sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille tai opiskelemaan hakeville, joilla on jo ammatillista osaamista hankittuna esimerkiksi aiemmissa opinnoissa tai alan työpaikassa. Kun opinnot ovat aiemmin keskeytyneet tai työelämä vienyt mennessään, tukee Speedway-tiimi opiskelijaa tunnistamaan matkan varrella hankittua osaamista ja saavuttamaan maaliviivan tutkintotodistus kourassa.  

Meillä Stadin AO:ssa Speedway-radalla ei kuitenkaan edetä vaarallisen näköisesti ja renkaat kulmissa savuttaen, henki ja hyvinvointi vaakalaudalla. Onko meillä vauhtia? Kyllä. Tiimityötä? Mitä suurimmissa määrin! 

Speedway to work -opintoihin voit hakea suoraan Stadin AO:n joustavassa haussa. Myös hakutoimisto sekä sosiaali ja- terveysalan opettajat ohjaavat polusta hyötyviä opiskelijoita ja tiimille.  

Stadin AO:n Speedway-moottoriradalle on koottu moniammatillinen varikkotiimi. Opettajilla on vankka asiantuntemus sekä ammatillisista tutkinnon osista että kaikille aloille yhteisistä tutkinnon osista. Opinto-ohjaaja ja erityisopettaja ovat tiivis osa tiimiä ja toimivat kuskin tukena opintojen aikana.

Tiimi laittaa menopelin kuntoon ja hienosäätää pelit ja vehkeet kohdilleen. Kuski eli opiskelija päättää kuitenkin vauhdin sekä suunnan ja ajaa oman suorituksensa. 

Moottorirata mahdollistaa nopean etenemisen kohti työelämää, eikä odotteluun tuhrata aikaa.  Speedway to work -opiskelijat edistävät opintoja pääsääntöisesti omilla työpaikoillaan tai heille hankituilla koulutussopimustyöpaikoillaan. Opiskelu tapahtuu työvaltaisesti, eli tietopuolinen osaaminen ja kädentaidot sekä varmuus asiakkaiden kohtaamiseen kertyvät työelämää ja teoriaa yhteen sovittaen. 

Nyt ei istuta luokassa vaan opettaja ja opetus liikkuvat sinne, missä opiskelija on.

Välillä kokoamme tallimme kuskit, opiskelijat, yhteen ja säädämme koko porukan menopelejä tarvittaessa samaan suuntaan. Kuskeilla on näin tukea toisistaan ja kokenut kuski voikin toimia tulokkaan mentorina. Tukea tarvitaan, sillä Speedway-kuskina toimiminen edellyttää nopeita refleksejä, taitoa oppia uutta ja kykyä ohjata ajoneuvoa itsenäisesti. Opintoja on myös mahdollisuus edistää osallistumalla koulun lähiopetukseen joustavasti tarpeiden mukaan.  

Tähän mennessä uudet kuskit ovat hypänneet harjoitusradalle innoissaan mahdollisuudesta edistää opintojaan uudella tavalla. Tieto varikkotiimin tuesta ja jo olemassa oleva osaaminen ovat innostaneen kuskeja alusta alkaen. Varikkotiimi on valmiina.

Tällä kertaa tavoitteena on työelämä. Tutkintotodistus ajohaalarin taskussa.  

Teksti: Laura Karlsson

Yhteyshenkilöt:     
Opettaja Laura Karlsson, 040 480 932
Opinto-ohjaaja Sirpa Keskinen, 040 334 0039

Lue lisää:
Speedway to work!
Speedway-ilmoittautumislomake
Stadin AO, hakutoimisto
Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja

Laura Karlsson

Laura Karlsson

Kirjoittaja työskentelee sosiaali- ja terveysalan opettajana Stadin ammatti- ja aikuisopistossa.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi