Stadiosaa.fi
Stadin AO:n asiakkuudet-tiimi

Kulttuurilla hyvinvointia työyhteisöön

Viimeisen puolen vuoden aikana lähes jokaisen työarki on muuttunut. Etätyökäytännöt hybridimalleineen, uudistuvat turvallisuusohjeet ja oman työn säilyminen mietityttävät. Jatkuva oppiminen on konkreettinen tapa varmistaa selusta epävarmassa tulevaisuudessa. Kulttuuri, taide ja luova ilmaisu tarjoavat keinoja sekä työhyvinvointiin että oman työn kehittämiseen.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston asiakkuudet-tiimin järjestämä Kulttuurilla hyvinvointia työyhteisöön -webinaari kokosi yhteen noin 120 työelämän edustajaa 8.9.2020. Seminaari toteutettiin osana valtakunnallista SAKUstars-kulttuurikilpailua, jossa ammatillisen koulutuksen opiskelijat näyttävät osaamistaan kymmenissä eri taide- ja taitolajeissa tanssista runoiluun ja graffitimaalauksesta shakin pelaamiseen.

Työelämäwebinaarin asiantuntijapuheenvuoroissa käsiteltiin eri näkökulmista kulttuurin merkitystä työssä jaksamiselle. Stadin AO:n rehtori Eeva Sahlman nosti puheessaan esille, että ammatillinen koulutus antaa valmiuden itsensä kehittämiseen ja uuden oppimiseen.

Aivotutkija, kasvatustieteen professori Minna Huotilainen korosti palautumisen tärkeyttä työelämätaitona.

Työterveystalon organisaatiopsykologi Karoliina Mellanen ja yritysvalmentaja Atte Mellanen kuvasivat millenniaalisukupolven ajatuksia työstä ja esimiehen roolista.

Kulttuuripalvelujen suunnittelija Ulla Laurio avasi uusia näkymiä Helsinkiin työntekijöiden inspiroijana.

Vastaava ohjaaja Katja Lauronen Kannelmäen palvelukeskuksesta ja Stadin AO:n taideaineiden opettaja Riikka Kastu kannustivat esimerkkien kautta toteuttamaan kulttuuriprojekteja työpaikoilla myös nollabudjetilla.

SAKU ry:n toiminnanjohtaja Saija Sippola muistutti loppupuheenvuorossa, että olemme muutakin kuin työroolimme ja on tärkeää, että voimme ilmaista itseämme työn kautta.

Eeva Sahlman

”Ammatillisen koulutuksen tehtävänä on tarjota opiskelijoille valmiuksia toimia muuttuvassa työelämässä ja yhteiskunnassa. Toimintamme perustuu asiakaslähtöiseen ja monipuoliseen työelämäyhteistyöhön: olemme varmistamassa, että työpaikoilla on osaavaa henkilöstöä nyt ja tulevaisuudessa.”
Rehtori Eeva Sahlman, Stadin AO

”Me suomalaiset olemme taitavia rentoutumaan luonnossa. Pihtiputaan mummokin osaa mennä laiturinnokkaan, kun tarvitsee rauhoittumista, mutta moni työntekijä ei tunnista levon merkitystä. Jokaisen tulisi löytää oma mentaalinen laiturinsa, joka tuottaa palautumisen kokemuksen. Palautuminen on työelämätaito, jolle on osattava organisoitava aikaa.”
Aivotutkija, kasvatustieteen professori Minna Huotilainen, Helsingin yliopisto (vas.) kertoo Stadin AO:n asiakkuusvastaava Petra Morbinille

Atte ja Karoliina Mellanen

”Kaikkia sukupolvia tulee johtaa kuin millenniaaleja, millenniaaleja ei tule kuin johtaa kuin aiempia sukupolvia.”
Yritysvalmentaja Atte Mellanen, EY ja organisaatiopsykologi Karoliina Mellanen, Terveystalo

Ulla Laurio

”Taide on keskustelun muoto ja vahvistaa taitoja, joilla navigoimme tulevaisuuden maailmassa. Kulttuuri auttaa nostamaan esiin työntekijöiden aidon potentiaalin.”
Kulttuuripalvelujen suunnittelija Ulla Laurio, Helsingin kaupunki

Riikka Kastu ja Katja Lauronen

”Opiskelijoiden taide- ja kulttuuriyhteistyö tarjoaa virkistystä ja uusia näkökulmia sekä palvelukeskuksen asukkaille että työntekijöille. On ehdottoman tärkeää, että jokainen saa nauttia arjen kulttuurielämyksistä myös ikääntyneenä.”
Taideaineiden ja luovan ilmaisun opettaja Riikka Kastu, Stadin AO (vas.) ja vastaava ohjaaja Katja Lauronen, Kannelmäen palvelukeskus

Saija Sippola

”Mahdollisuus itseilmaisuun on osa työtä. Kulttuuria yhdessä tekemällä saamme yhteisiä kokemuksia, jotka jäävät mieleen. SAKUstars-kilpailussa osallistujat saavat taitoja, joita myös työelämässä tarvitaan: esiintyminen, tavoitteellinen harjoitteleminen ja vuorovaikutus ison osallistujaporukan kanssa opettavat paljon.”
Toiminnanjohtaja Saija Sippola, SAKU ry.

Pääkuvassa Stadin AO:n asiakkuusvastaavien tiimi valmistelee työelämäwebinaaria: takana vas. Sari-Minna Niskanen ja Arja Wahlberg-Jauho, edessä vas. Hannele Häyhä, Ville Mikkonen ja Petra Morbin. Krishna Regmi puuttuu kuvasta.

Oletko kiinnostunut yhteistyöstä Stadin AO:n kanssa? Ota meihin yhteyttä niin tutustumme työpaikkanne tarpeisiin.

Teksti: Hannele Häyhä
Kuvat: Hannele Häyhä ja Jorma Harjamäki (pääkuva)


Lue lisää:
Stadin AO työelämälle
Stadi osaa -blogi: Yhteiset tauot lisäävät tiimin nokkeluutta ja tuottavuutta – Minna Huotilainen
Stadi osaa -blogi: Mikä motivoi millenniaaleja? – Atte ja Karoliina Mellanen
Stadi osaa -blogi: Anna kulttuurin nostaa työntekijän potentiaali esiin – Ulla Laurio
Stadi osaa -blogi: Taide virkistää palvelutalon asukkaita ja työntekijöitä – Riikka Kastu ja Katja Lauronen

Hannele Häyhä

Hannele Häyhä

Kirjoittaja työskentelee asiakkuusvastaavana Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Hän inspiroituu arjen menestystarinoista, joita kohtaa päivittäisessä työssään: koulutus tarjoaa upeita mahdollisuuksia sekä työnantajalle että opiskelijalle.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi