Stadiosaa.fi

Live-meet yhdistää hiusalan ammattilaiset ja opettajat

Miten varmistamme, että tulevaisuuden parturit ja kampaajat oppivat työelämässä tarvittavia taitoja? Mitä mahdollisuuksia uudistunut hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto tarjoaa? Ammatillisessa koulutuksessa korostuu työelämässä oppiminen, jonka määrä on lisääntynyt ja joka toteutetaan yhä yksilöllisemmin ja joustavammin. Toimiva yhteistyö hiusalan työnantajien ja ammattilaisten kanssa on avainasemassa Stadin ammatti- ja aikuisopiston opiskelijoiden kehittymisen kannalta.

Stadin AO:n hiusalan opettajat haluavat vahvistaa vuorovaikutusta työelämän yhteistyökumppaneiden ja opiskelijoiden työpaikkaohjaajien kanssa. Hiusalalla työpäivät ovat kiireisiä ja vaihtelevia, joten yhteisen tapaamis- tai keskusteluajan löytäminen on usein haastavaa. Toisaalta monet kysymykset mietityttävät kaikkia hiusalan toimijoita ja oppilaitosyhteistyö koetaan tärkeänä väylänä uusien työntekijöiden tai yrittäjäkumppaneiden varmistamiseksi.

Hiusalan innovatiivinen opettaja Tiina Syrjälä osallistuu oppilaitoksen työpaikkaohjauksen kehittämisprojektiin, jossa hän keksi idean virtuaalisesta kohtauspaikasta. Kerran kuukaudessa toteutettava live-meet on verkossa järjestettävä keskustelutilaisuus hiusalan ammattilaisille ja opettajille. Jokaisessa tilaisuudessa on työnantajien etukäteen toivoma teema, jonka lisäksi vastaamme kysymyksiin ja mahdollistamme keskustelun myös muista aiheista.

Hiusalan live-meet -tilaisuuksia toteuttavat Tiina Syrjälän lisäksi opettajakollegat Assi Aakkula ja Nina Männistö, koulutustarkastaja Arja Baroli (oppisopimus), asiakkuusvastaava Hannele Häyhä sekä teeman mukaan vaihtuvat asiantuntijaopettajat.

− Nostamme esiin niitä asioita, joihin me hiusalan opettajat törmäämme työpaikkakäynneillä. Tavoitteenamme on synnyttää keskustelua ja löytää ratkaisuja kehittämiskohteisiin, Tiina Syrjälä kuvaa.

− Uusi joustava live-meet -palvelumme on kehitetty työelämän tarpeisiin: tunnin kohtaaminen verkossa on tehokas ja mielenkiintoinen tapa saada tietoa, ideoita, vastauksia ja inspiraatiota. Toivomme, että osallistujat kokevat tilaisuuden virkistävänä taukona työpäivän keskellä ja nauttivat samalla vaikkapa kahvikupillisen.

Myös Stadin AO:n kauneudenhoitoalan opettajat toteuttavat live-meet -tilaisuuksia, lue lisää.

Hiusalan live-meet -tiimi

Syksyn 2020 live-meet -tilaisuudet hiusalalla:

23.11.2020 klo 14.30-15.30 OSALLISTUMISLINKKI
Leikataanko korvan päälle? Otetaanko rajalla vai ilman?
Hiusalalla on yhä enemmän opiskelijoita, joiden äidinkieli ei ole suomi. Parturin ja kampaajan opinnot suoritetaan suomeksi, joten kielitaidon kehittyminen on avainasemassa. Toivomme, että työelämän edustajina näette mahdollisuuden taitavissa tekijöissä, jotka ovat ”syntyneet sakset kädessä” mutta tarvitsevat harjoitusta suomenkielisessä asiakaspalvelussa. Tervetuloa live-meetiin, jossa keskustellaan maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden ohjaamisesta ja annetaan vinkkejä arjen kielitaidon kehittämiseen! 

26.10.2020 klo 14.30-15.30
Opettaja liikkeeseen työpariksi – pelkkää voittoa?

Mitä vaihtoehtoja työnantajalla on opiskelijan työelämässä oppimisen mahdollistamiseksi? Oppisopimus on uudistunut joustavammaksi − mistä on kyse? Miten opiskelijan voi palkata työntekijäksi? Mukana aluepäällikkö Jonna Kivinen Hiustalosta ja Stadin AO:n hiusalan opettaja Paula Åberg (kuvassa), joka ohjaa opiskelijoita päivän viikossa liikkeessä.

14.9.2020 klo 14.30-15.30
”Eikö koulussa opeteta edes föönaamaan?”

Nosta kissa pöydälle ja kysy avoimesti mitä vaan. Stadin AO:n hiusalan opettajat vastaavat kysymyksiin ja tarjoavat näköaloja yhteistyön kehittämiseen. KATSO TALLENNE TÄSTÄ

Miten osallistun?

Hiusalan opettajat verkossa -tapahtuma toteutetaan Google Meet – ympäristössä, jonne pääset klikkaamalla linkkiä: https://meet.google.com/ezv-izti-dqr

Google Meet -ympäristö toimii parhaiten Chrome-selaimessa. Kokeilethan etukäteen linkin toimivuuden käyttämässäsi tietokoneessa tai mobiililaitteessa: on mahdollista laitteesta riippuen, että sinun on ensin ladattava maksuton sovellus linkistä, jota ohjelma tarjoaa. Ensimmäisellä live-meet -kerralla on hyvä varata aikaa ohjelman käynnistämiseen, mutta jatkossa ohjelma avautuu nopeasti.

Yhteyshenkilöt:
Hiusalan opettaja Tiina Syrjälä, tiina.syrjala@edu.hel.fi, 040 336 0450
Asiakkuusvastaava Hannele Häyhä, hannele.hayha@hel.fi, 050 541 8595

Lue lisää:
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, Stadin AO
Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto, Stadin AO

Työpaikkaohjaajan tueksi:
Stadin AO:n maksuttomat työpaikkaohjaajakoulutukset
Ohjaan.fi-sivusto

Hannele Häyhä

Hannele Häyhä

Kirjoittaja työskentelee asiakkuusvastaavana Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Hän inspiroituu arjen menestystarinoista, joita kohtaa päivittäisessä työssään: koulutus tarjoaa upeita mahdollisuuksia sekä työnantajalle että opiskelijalle.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi