Stadiosaa.fi

Live-meet on kohtauspaikka kauneudenhoitoalan ammattilaisille ja opettajille

Miten varmistamme, että tulevaisuuden kosmetologit ja kosmetiikkaneuvojat oppivat työelämässä tarvittavia taitoja? Mitä mahdollisuuksia uudistunut hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto tarjoaa? Ammatillisessa koulutuksessa korostuu työelämässä oppiminen, jonka määrä on lisääntynyt ja joka toteutetaan yhä yksilöllisemmin ja joustavammin. Toimiva yhteistyö kauneudenhoitoalan työnantajien ja ammattilaisten kanssa on avainasemassa Stadin ammatti- ja aikuisopiston opiskelijoiden kehittymisen kannalta.

Stadin AO:n kauneudenhoitoalan opettajat haluavat vahvistaa vuorovaikutusta työelämän yhteistyökumppaneiden ja opiskelijoiden työpaikkaohjaajien kanssa. Kauneudenhoitoalalla työpäivät ovat kiireisiä ja vaihtelevia, joten yhteisen tapaamis- tai keskusteluajan löytäminen on usein haastavaa. Toisaalta monet kysymykset mietityttävät kaikkia kauneudenhoitoalan toimijoita ja oppilaitosyhteistyö koetaan tärkeänä väylänä uusien työntekijöiden tai yrittäjäkumppaneiden varmistamiseksi.

Kauneudenhoitoalan opettaja Mia Parkkinen sai kipinän virtuaalisen kohtaamispaikan luomiseen kollegaltaan Tiina Syrjälältä, jonka kanssa he käynnistivät palvelun opettajien ja työnantajien yhteistyön kehittämiseksi. Kerran kuukaudessa toteutettava live-meet on verkkokeskustelutilaisuus kauneudenhoitoalan ammattilaisille ja opettajille. Jokaisessa tilaisuudessa on työnantajien etukäteen toivoma teema, jonka lisäksi vastaamme kysymyksiin ja mahdollistamme keskustelun myös muista aiheista.

Kauneudenhoitoalan live-meet -tilaisuuksia toteuttavat Mia Parkkisen lisäksi teeman mukaan valitut asiantuntijaopettajat, koulutustarkastaja Arja Baroli (oppisopimus) sekä asiakkuusvastaava Hannele Häyhä.

Live-meet vastaa työelämän tarpeita

− Nostamme esiin niitä kysymyksiä, joihin me opettajat törmäämme työpaikkakäynneillä kauneudenhoitoalan yrityksissä. Tavoitteenamme on synnyttää keskustelua ja löytää ratkaisuja tukemaan opiskelijayhteistyötä.

Stadin AO:n kauneudenhoitoalan opettajat seuraavat aktiivisesti alan kehitystä ja syventävät ammattitaitoaan jatkuvan oppimisen periaatteen mukaan. Sini Sirén ja Tanja Hemmilä ovat syyskuun verkkotapaamisen asiantuntijoina aiheesta megatrendit kauneudenhoitoalalla, mikä oli myös heidän yhteinen tutkimuskohteensa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon opinnoissa.

− Opettajillamme on valtavasti osaamista, joten on hienoa, että saamme verkkotapaamisiin asiantuntijavieraita eri aihepiireistä, Mia Parkkinen iloitsee.

− Uusi joustava live-meet -palvelumme on kehitetty työelämän tarpeisiin: tunnin kohtaaminen verkossa on tehokas ja mielenkiintoinen tapa saada tietoa, ideoita, vastauksia ja inspiraatiota. Toivomme, että osallistujat kokevat tilaisuuden virkistävänä taukona työpäivän keskellä ja nauttivat samalla vaikkapa kahvikupillisen.

Myös Stadin AO:n hiusalan opettajat toteuttavat live-meet -tilaisuuksia, lue lisää.

Syksyn 2020 live-meet -tilaisuudet kauneudenhoitoalalla:

30.11.2020 klo 13-14
Kehitä osaamistasi markkinoinnissa ja nosta yrityksesi kannattavuutta ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Kulunut vuosi on tuonut isoja muutoksia monen kauneudenhoitoalan yrittäjän ja työntekijän arkeen. Nyt on hyvä hetki pysähtyä ja pohtia, millä keinoilla yrityksen kilpailukyky varmistetaan vuonna 2021. Stadin AO tarjoaa konkreettista tukea monin tavoin:

  • Täsmäkoulutus maksutta oppisopimuksella, teemoina mm. digimarkkinointi, liiketoiminnan kehittäminen ja kannattavuus.
  • Kauneudenhoitoalan ammattitaidon syventäminen ja laajentaminen tehokkaasti työn ohessa, teemoina mm. spa-hoidot, ehostus ja neuvontapalvelut.
  • Opiskelijoiden monipuolinen apu: pidemmät ja lyhyemmät työelämässä oppimisen jaksot, projektit ja myös myyntityössä sekä markkinoinnissa auttaminen.
  • Yrittäjämentori, joka tukee opettajan rinnalla yrityksen tavoitteellista kehittämistä.

Kerro, missä asiassa kaipaat tukea – me autamme!

26.10.2020 klo 12-13
Asiakkaita riittää mutta tekijä puuttuu?

Mitä vaihtoehtoja työnantajalla on opiskelijan työelämässä oppimisen mahdollistamiseksi? Oppisopimus on uudistunut joustavammaksi − mistä on kyse? Miten opiskelijan voi palkata työntekijäksi? Asiantuntijoina kauneudenhoitoalan opettajat Tanja Lahtinen, Pia Pennala, Sini Sirén sekä koulutustarkastaja Arja Baroli. Mukana myös työpaikkaohjauksen asiantuntija Mia Parkkinen ja asiakkuusvastaava Hannele Häyhä.

14.9.2020 klo 12−13
Miten hyödynnän megatrendejä?

Tuoretta tietoa ja keskustelua kauneudenhoitoalan tulevaisuuden näkymistä sekä megatrendeistä Sini Sirénin ja Tanja Hemmilän johdolla. Opettajakaksikko teki aiheesta ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon lopputyön vuonna 2020.

Mukana myös kauneudenhoitoalan opettajat Mia Parkkinen ja Pia Pennala, koulutustarkastaja Arja Baroli (oppisopimus) sekä asiakkuusvastaava Hannele Häyhä.

Tulevien tilaisuuksien aiheet ja ajankohdat päivitetään tänne.

Miten osallistun?

Kauneudenhoitoalan opettajat verkossa -tapahtuma toteutetaan Google Meet -ympäristössä, jonne saat linkin sähköpostitse muutama päivä ennen tilaisuutta.

Google Meet -ympäristö toimii parhaiten Chrome-selaimessa. Kokeilethan etukäteen linkin toimivuuden käyttämässäsi tietokoneessa tai mobiililaitteessa: on mahdollista laitteesta riippuen, että sinun on ensin ladattava maksuton sovellus linkistä, jota ohjelma tarjoaa. Ensimmäisellä live-meet -kerralla on hyvä varata aikaa ohjelman käynnistämiseen, mutta jatkossa ohjelma avautuu nopeasti.

Yhteyshenkilöt:
Kauneudenhoitoalan opettaja Mia Parkkinen, mia.parkkinen@edu.hel.fi, 040 199 6212
Asiakkuusvastaava Hannele Häyhä, hannele.hayha@hel.fi, 050 541 8595

Lue lisää:
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, Stadin AO
Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto, Stadin AO
Oppilaitosyhteistyöllä lisäarvoa kauneudenhoitoalalle – Mia Parkkisen haastattelu
Kauneusalan opinnoissa painottuu asiakaslähtöisyys
Intohimo ja ahkeruus vievät menestykseen

Työpaikkaohjaajan tueksi:
Stadin AO:n maksuttomat työpaikkaohjaajakoulutukset
Ohjaan.fi-sivusto

Hannele Häyhä

Hannele Häyhä

Kirjoittaja työskentelee asiakkuusvastaavana Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Hän inspiroituu arjen menestystarinoista, joita kohtaa päivittäisessä työssään: koulutus tarjoaa upeita mahdollisuuksia sekä työnantajalle että opiskelijalle.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi