Stadiosaa.fi

Opiskele parturiksi GROOM-liikkeessä: haku käynnissä 30.11.2020 asti

Oletko tekijäihminen, jolla pysyy sakset kädessä? Viihdytkö aidossa työympäristössä paremmin kuin koulun penkillä? Haluatko oppia uuden ammatin tehokkaasti ja toimia sen jälkeen sopimusyrittäjänä? Tartu ainutlaatuiseen tilaisuuteen ja opiskele parturiksi suoraan työelämässä!

GROOM Parturit -ketjulla on 21 liikettä, joista 15 sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Kasvavan kysynnän vuoksi yritys haluaa kouluttaa uusia partureita yhteistyössä Stadin ammatti- ja aikuisopiston kanssa. Hakijana sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta hiusalalta: asiakaspalveluasenne, näppärät kädet ja yrittäjähenkisyys vievät pitkälle.

− Tarvitsemme ammattitaitoisia partureita, joten miksemme kouluttaisi sinua itse liikkeessämme? Samalla kun otamme vastuun opintojesi etenemisestä ja kehittymisestäsi, varmistamme että kasvat meidän toimintatapoihimme, kuvaa yrittäjä Sami Heino.

Uudet opiskelijat aloittavat hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon suorittamisen Stadin AO:ssa 11.1.2021. GROOM Parturit -ketju tarjoaa työelämässä oppimisen paikan enintään kymmenelle opiskelijalle, jotka suorittavat parturin osaamisalan opinnot liikkeessä työskennellen. Opettaja Taneli Ylinen vastaa opiskelijoiden opintojen etenemisestä ja opettaa heitä säännöllisesti myös työpaikalla.

Stadin AO:sta vuonna 2012 valmistunut Pihla Valli suosittelee GROOM Partureita työyhteisönä: ”Ei ole sattumaa, että olen viihtynyt täällä jo kuusi vuotta. Sopimusyrittäjille on laaja koulutustarjonta ja tukea, ja bileitäkin on mukavasti.”

Työkokemus ja aiemmat opinnot huomioidaan

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma eli HOKS. Suunnitelmassa huomioidaan aiempi työ- ja opiskeluhistoriasi, joten opintojen painopiste on uuden osaamisen kerryttämisessä. Parturin osatutkinton suorittamisaika on yleensä 12 kuukautta.

− Parturin työ sopii hyvin alanvaihtajalle. Asiakaspalvelukokemuksesta on hyötyä, joten esimerkiksi moni tarjoilija ja myyjä on siirtynyt hiusalalle. Tämä on hyvä mahdollisuus myös henkilölle, jolla on hiusalan opintoja suoritettuna mutta on tehnyt välillä muuta työtä, vinkkaa opettaja Taneli Ylinen.

− Meille on kunnia-asia panostaa laadukkaaseen oppimiseen ja ohjaukseen. Haluamme, että opiskelijat sitoutuvat yritykseemme ja viihtyvät yhteisössämme, Heino korostaa.

Olisiko tässä tuleva opiskelu- ja työpaikkasi? Parturiopintoihin sinua kutsuvat hiusalan opettajat Taneli Ylinen (vas.), Tiina Syrjälä ja Marko Heinonen (oik.) sekä GROOM Partureiden yrittäjä Sami Heino.

Hae GROOM-opiskelijaksi

Stadin AO:n ja GROOM Partureiden yhteistyössä opiskelijat ovat työelämässä oppimassa koulutussopimuksella. Koulutussopimuksen periaatteen mukaan opiskelijalle ei makseta palkkaa, mutta yrittäjyysopinnot tarjoavat väylän päästä tienaamaan myös itse.

− Kannustamme opiskelijoita ryhtymään valmistumisen jälkeen sopimusyrittäjiksemme. Liikkeissämme on nyt noin 75 sopimusyrittäjää, jotka määrittelevät itse työtuntiensa määrän ja samalla myös kokonaisansionsa. Asiakastöiden määrä heijastuu suoraan tienestiin, Sami Heino kertoo.

Käytännönläheinen opiskelu parturiliikkeessä on tehokasta ja motivoivaa. Taneli Ylinen tietää, että hiustenleikkauksen ammattilaiseksi oppii vain tekemällä.

− Tervetuloa meille kehittymään parturiksi, jos olet kiinnostunut alasta, tykkäät Groomin hengestä ja olet tiimipelaaja.


Hae GROOM-opiskelijaksi 30.11.2020 mennessä: hakuohjeet ja hakulomake GROOM Partureiden verkkosivulla.

Yhteyshenkilöt:
Yrittäjä Sami Heino, GROOM Parturit (sami@groom.fi, 0400 567 299)
Hiusalan opettaja Taneli Ylinen, Stadin AO (taneli.ylinen@edu.hel.fi, 040 334 5760)

Lisätiedot:
GROOM Parturit
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, Stadin AO
Miten rahoitan opinnot? Stadin AO:n opintotoimiston sivulla linkit Kelan, TE-toimiston ja Työllisyysrahaston sivuille

Hannele Häyhä

Hannele Häyhä

Kirjoittaja työskentelee asiakkuusvastaavana Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Hän inspiroituu arjen menestystarinoista, joita kohtaa päivittäisessä työssään: koulutus tarjoaa upeita mahdollisuuksia sekä työnantajalle että opiskelijalle.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi