Stadiosaa.fi

Stadin AO jakoi viisi työelämäpalkintoa

− Oppilaitokset ja työnantajat yhteistyössä myös poikkeusaikana

Työelämässä oppiminen on tärkeää jokaiselle ammatillisen tutkinnon suorittajalle. Aidossa työympäristössä opiskelija kasvaa ja kehittyy tulevaisuuden työntekijäksi työpaikkaohjaajan ja opettajan tuella. Kulunut koronavuosi on tuonut muutoksia useimpien työnantajien arkeen, ja vaikutukset heijastuvat myös opiskelijoihin. Stadin ammatti- ja aikuisopisto kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, jotka ovat mahdollistaneet opiskelijoiden turvallisen työelämässä oppimisen ja valmistumisen poikkeusaikanakin. Stadin AO jakoi vuonna 2020 viisi työelämäpalkintoa.

Oppilaitosyhteistyö tarjoaa työnantajalle mahdollisuuden kasvattaa opiskelijasta tulevaisuuden työntekijä sekä syventää ja laajentaa henkilöstön osaamista. Parhaimmillaan kumppanuus johtaa innovatiiviseen yhteiskehittämiseen ja uudenlaiseen työelämäpedagogiikkaan.

Stadin AO palkitsee vuosittain toimijoita, jotka ovat edistäneet merkittävästi työelämässä oppimista ja opiskelijoiden ammattitaidon kasvua. Stadin AO:n työelämäpalkinto jaettiin vuonna 2020 viidessä kategoriassa: vuoden työpaikkaohjaaja, vuoden työelämäkumppani, vuoden yrittäjäopiskelija, vuoden yrittäjäkasvatuksen kumppani sekä Stadin eldis.

− Loimme työelämäpalkintoperinteen vuosi sitten nostaaksemme esille tärkeän työn, jota työnantajat tekevät opiskelijoidemme ammattitaidon kehittämiseksi. Yrittäjyys on merkittävä painopisteemme, joten tänä vuonna lisäsimme palkintokategoriat vuoden yrittäjäopiskelija ja yrittäjäkasvatuksen kumppani, kuvaa palkintoraadin puheenjohtaja, Stadin AO:n rehtori Eeva Sahlman.

Oppimisen liekki tuo uutta valoa työpaikoille

− Stadin eldis -palkinto on uniikki, ja se myönnetään henkilölle tai työnantajalle, joka on sytyttänyt työelämässä oppimisen liekkeihin. Eldis tarkoittaa Stadin slangissa tulta, joten sana yhdistää Helsingin historiaa oppilaitoksemme nykyhetkeen.

Palkintokriteereissä korostui työelämäyhteistyön laadukkuus, innovatiivisuus ja halu yhteiseen toiminnan kehittämiseen. Palkinnon saajat ovat luoneet yhteistyössä Stadin AO:n kanssa uudenlaisia pedagogisia ratkaisuja, jotka vastaavat sekä työpaikan että oppilaitoksen ja opiskelijan tarpeita.

− Ammatillisen koulutuksen päämääränä on kasvattaa osaavia työntekijöitä työpaikoille. Stadin AO on aikaansa seuraava, joustava ja luotettava kumppani työnantajille. Kun oppimisen painopiste on siirtynyt työpaikalle, se heijastuu myös opettajien työhön ja mahdollistaa kokeilukulttuurin, Eeva Sahlman kannustaa.

Stadin ammatti- ja aikuisopiston työelämäpalkinnot 2020:

 1. Vuoden työpaikkaohjaaja:
  Keittiömestari Marko Loman, Ravintola Carelia LUE LISÄÄ
 2. Vuoden työelämäkumppani:
  Helsingin pelastuslaitos − LUE LISÄÄ
 3. Vuoden yrittäjäopiskelija:
  Tekstiilialan yrittäjä Ritu Kokkola, SIRINÄ-Design − LUE LISÄÄ
 4. Vuoden yrittäjäkasvatuksen kumppani:
  Talous ja Nuoret TAT − LUE LISÄÄ
 5. Stadin eldis:
  Päiväkodin johtaja Annika Riekkola, Violanpuiston päiväkoti, Helsingin kaupunki − LUE LISÄÄ

Lisätiedot:
Rehtori Eeva Sahlman (eeva.sahlman@hel.fi, 040 336 1017)
Asiakkuusvastaava Arja Wahlberg-Jauho (arja.wahlberg-jauho@edu.hel.fi, 050 3764895)


Lue lisää:
Stadin AO:n työelämäpalkinnot 2019

Hannele Häyhä

Hannele Häyhä

Kirjoittaja työskentelee asiakkuusvastaavana Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Hän inspiroituu arjen menestystarinoista, joita kohtaa päivittäisessä työssään: koulutus tarjoaa upeita mahdollisuuksia sekä työnantajalle että opiskelijalle.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi