Stadiosaa.fi

Autoalan opettajat kannustavat oppilaitosyhteistyöhön

Stadin ammatti- ja aikuisopiston Ilkantien toimipaikka tunnetaan autoalalla ”Haagana”: vuonna 1967 valmistuneessa rakennuksessa ovat opiskelleet jo monen sukupolven ajoneuvoasentajat, autokorinkorjaajat, automaalarit, automyyjät, varaosamyyjät ja pienkonekorjaajat. Autoalan työelämätiimi ohjaa opiskelijoita työelämässä oppimisen jaksoilla. Jos haluat opiskelijan työpaikallesi, esittäytyä alan opiskelijoille tai luoda vahvempaa kumppanuutta Stadin AO:n kanssa, ota yhteyttä meihin!

Autoalan työelämässä oppimisen tiimin muodostavat Juha Aaltonen, Janne Kantanen, Janne Kokkarinen, Petri Mäkeläinen ja Mika Saroma. Jokaisella opettajalla on oma vastuualueensa, ja yhdessä he auttavat opiskelijoita löytämään sopivan työelämässä oppimisen paikan. Tiimi vastaa autoalan koulutussopimusten solmimisesta ja opiskelijoiden ohjaamisesta työpaikalla. Mika Saroma toimii useimpien autoalan oppisopimusopiskelijoiden opettajana ja tekee tiivistä yhteistyötä koulutustarkastaja Arja Barolin kanssa.

Koulutuspäällikkö Kari Saarelma näkee, että autoalalla on runsaasti potentiaalia uudenlaisen oppilaitosyhteistyön kehittämiseen, kuten yrityskohtaiset koulutuspolut.

Juha Aaltonen on mukana Stadin AO:n työpaikkaohjauksen kehittämisprojektissa, jossa luodaan uusia menetelmiä ohjaamisen tueksi. Autoalalla on ollut työvoiman tarve, joten työnantajien ja oppilaitoksen tavoitteena on, että opiskelijat työllistyvät tuttuun yritykseen jo opiskeluaikana tai valmistumisen jälkeen.

− Työnantajat haluavat panostaa opiskelijoiden työelämässä oppimisen onnistumiseen. Tämän vuoksi on tärkeää, että opettaja ja yrityksen yhteyshenkilö sopivat esimerkiksi hakeutumisen ja koordinoinnin käytännöistä, Janne Kokkarinen korostaa.

Stadin AO:n yhteyshenkilöt autoalalla:

Juha Aaltonen (juha.aaltonen@edu.hel.fi, 040 683 5370)
Autoalan opettaja: autotekniikka

Janne Kantanen (janne.kantanen@edu.hel.fi, 040 768 7967)
Autoalan opettaja: autotekniikka

Janne Kokkarinen (janne.kokkarinen@edu.hel.fi, 040 635 0404)
Autoalan opettaja: autotekniikka

Petri Mäkeläinen (petri.makelainen@edu.hel.fi, 040 336 2445)
Autoalan opettaja: automaalaus, autokorinkorjaus, varaosamyynti, moottorikäyttöisten pienkoneiden korjaus, oppisopimusopiskelijat

Mika Saroma (mika.saroma@edu.hel.fi, 040 571 9896)
Autoalan opettaja: autotekniikka, oppisopimusopiskelijat

Arja Baroli (arja.baroli@hel.fi, 040 648 4704)
Koulutustarkastaja: autoalan oppisopimukset

Hannele Häyhä (hannele.hayha@hel.fi, 050 541 8595)
Asiakkuusvastaava: kumppanuus ja yhteistyön kehittäminen, Meet & Greet -tilaisuudet, ”kysy mitä vain!”

Hannele Häyhä

Hannele Häyhä

Kirjoittaja työskentelee asiakkuusvastaavana Stadin ammatti- ja aikuisopistossa. Hän inspiroituu arjen menestystarinoista, joita kohtaa päivittäisessä työssään: koulutus tarjoaa upeita mahdollisuuksia sekä työnantajalle että opiskelijalle.

Tilaa kirjoitukset sähköpostiisi